NBA

Kevin Garnett és Paul Pierce Brooklynban folytatja

Csütörtökön került sor a 2013-as újoncbörzére az NBA-ben, azonban mielőtt elkezdődött volna a draft, óriási cserét jelentett be a Boston és a Brooklyn, amelynek értelmében Kevin Garnett és Paul Pierce a Netsnél folytatja pályafutását.

Bostonban leszárult egy korszak

Derült égből villámcsapásként érkezett a hír, amely szerint a draft éjszakáján a Brooklyn Nets és a Boston Celtics nagyszabású cserét ütött nyélbe, aminek értelmében Kevin Garnett, Paul Pierce és Jason Terry a Barclays Centerbe teszi át székhelyét.

A csere ellenértéke a Kris Humphries, Gerald Wallace, Kris Joseph, Keith Bogans négyesből, illetve három, későbbi elsőkörös draftcetliből (2014, 2016, 2018) álló csomag volt.

Ez egyben azt is jelenti, hogy Bostonban lezárult egy korszak, mivel Ray Allen tavalyi távozása után a sikeredző Doc Rivers, majd Kevin Garnett és Paul Pierce is elhagyta a 2008-as bajnokcsapatot.

A cserének köszönhetően a Brookly Nets jövőre majdnem 100 millió dollárt költ fizetésekre, amelynek következtében hatalmas luxusadót kell majd fizetnie.

Érdekesség, hogy a Nets együttese további erősítésen esett át, mivel az újoncbörzén a 22. választással megszerezték Mason Plumlee-t.