Konföderációs Kupa

Chiellini beszólt a futball vezetőinek a versenynaptár miatt

Az olasz válogatott csütörtökön tizenegyespárbajban maradt alul Spanyolországgal szemben a Konföderációs Kupa elődöntőjében. Giorgio Chiellini, az Azúrkékek középhátvédje megvédte az egyedüliként büntetőt hibázó Leonardo Bonuccit.

"Csalódottak vagyunk a végeredmény miatt, de jobban ment, mint gondoltuk, és ha volt győzelmet érdemlő csapat, akkor a miénk volt az. A szünetben akár 2-0-ra is vezethettünk volna, a hosszabbításban viszont már alig vártuk a végét. Hihetetlen meleg volt, alig kaptunk levegőt, nehéz volt eljutni a végéig. Nem is tudok most a bronzmeccsre gondolni. Délben, 30 fokban, 90 százalékos páratartalom mellett játszani... Kínzás. Köszönjük a versenynaptár összeállítóinak" - kritizálta a futballvezetőket Chiellini.

Giorgio Chiellini és Daniele De Rossi

A hátvéd elmondta, hogy megpróbálta vigasztalni a tizenegyeseknél egyedüliként rontó Bonuccit, de "ilyenkor nincsenek szavak, amiket egy játékos megértene. Vállalta a feladatot, ezért elismerést érdemel. Tizenegyest csak az ronthat, aki odaáll. Utána én következtem volna, és velem is megtörténhetett volna. Még Baggio is elhibázta a maga idejében."

"Szerettük volna Borgonovónak ajánlani a győzelmünket, de nem jártunk sikerrel. Így csak öleljük a családját" - üzent zárásképp Chiellini a 49 éves korában elhunyt egykori Milan- és Fiorentina-játékos, az évek óta egy súlyos idegrendszeri betegségben szenvedett Stefano Borgonovo szeretteinek.

Szerinted ki nyeri a Konföderációs Kupát?x;