Konföderációs Kupa

Mexikó bravúrra készül a német ifik ellen

Lehet ebből még portugál-német álommeccs, ám ennek aligha örülne a Nationalelf.

Szerda este lezajlott a Konföderációs Kupa első elődöntője, Chile büntetőkkel ütötte ki az esélyesebb Portugáliát, így az már eldőlt, hogy nem lesz európai szuperdöntő. A másik találkozón Németország és Mexikó találkozik Szocsiban és alighanem a közép-amerikaiak mindent megtesznek majd, hogy mégis összejöjjön és a világ- és az Európa-bajnok összecsapása, csak éppen a harmadik helyért.

A 2005-ös drámai elődöntő

A világbajnoki címvédő és egyben topfavorit németek igen óvatosan fogalmaztak a tornát megelőzően, a megfiatalított kerettel Joachim Löwnek a négybe jutás volt csupán az elvárása. Ez persze nem okozott különösebb gondot a Nationalelf "B"-nek, hiszen Ausztrália és Kamerun simán verhető ellenfél még a rutinos rókák nélkül is.

"Nagyon örülök, hogy sikerült bejutnunk az elődöntőbe, ez ugyanis minden tornán a legfőbb célunk, ugyanakkor ettől a csapattól nem feltétlenül lehetett biztosra venni, hogy sikerül is. De rendkívül jó keret jött össze, a játékosok a pályán kívül is megtalálták a közös hangot, így a szoros kötelék segített bennünket az eredmények elérésében.

   
Németország Döntetlen Mexikó
1.85 3.35 3.60

Persze szeretnénk még feljebb lépni és bejutni a döntőbe, de ahhoz jobban kell játszanunk, ahogy azt eddig tettük. Büszkén néztük végig az U21-es Eb-n a döntőbe jutásunkat és most szeretnénk lemásolni azt" - mondta Löw, aki kiemelte, mekkora segítség számára a csapatkapitány, Julian Draxler hozzáállása és szemlélete.

A másik oldalon a Bundesligában futballozó Javier Herández és a szövetségi kapitány, Juan Carlos Osorio is kiemelte, noha rutinosabb csapatuk van, a tapasztalat nem feltétlenül mérhető csak években.

Várható kezdőcsapatok
Németország: Ter Stegen - Ginter, Mustafi, Rüdiger - Kimmich, Goretzka, Can, Hector - Stindl, Draxler - Werner
Mexikó: Ochoa - Layún, Araujo, Moreno - Aquino, Reyes, Dos Santos, Damm - Fabián - Jiménez, Javier Hernández

Ami a várható kezdőket illeti, Jogi Löwnek nincsenek problémái, Can sérülése is rendbe jött, így a legjobb tizenegyét küldheti pályára. A vélhetően 3-4-2-1-es felállásban Werner lehet az ék. A túloldalon Osoriónak már inkább vannak gondjai, hiszen Carlos Salcedo az egész tornára lesérült, Guardado eltiltott, Héctor Moreno, Diego Reyes és Chicharito pedig kisebb sérüléssel küzd, így egyelőre kérdéses, hogy 4-3-3-at vagy 3-4-1-2-t játszik-e Mexikó.

A két csapat összes eddigi meccsén betalált mindkét fél és a gólátlag sem állt meg egészen 3,5-ig. A mini-vb úgy tűnik, szerencsére nem lett olyan sorozat, ahol a tét összenyomja a játékosokat és az örömfutball helyett 90 perc bekkelést láthatunk. A papírforma így tehát sok gólt ígér, így érdemes megfontolni az over 2.5-es fogadást 1.75-ös oddson a     kínálatából.

A mérkőzést 20 órától az M4 Sport élőben közvetíti.