NBA

Riversszel Chris Paul megtartása a cél a Clippersnél

  • MD

Szerdán hivatalosan is bemutatták a Los Angeles Clippersnél az új vezetőedzőt, Doc Riverst, aki kitért arra, hogy a csapat fő feladata Chris Paul megtartása, valamint arról is felvilágosította a közönséget, hogy nem az ő ötlete volt a Boston Celticsből való távozás.

Doc Rivers kilenc éven át irányította a Boston Celticst, majd vasárnap létrejött a csere, melynek értelmében a Los Angeles Clippershez került. A szakembert szerdán mutatták be hivatalosan, és az 51 éves edző nem volt rest kifejteni, hogy mi is a fő feladata a csapatnak: Chris Paul megtartása.

Rivers a transzfert megelőzően a visszavonulás gondolatával is eljátszott, és csak vasárnap, a csere napján döntött véglegesen amellett, hogy még folytatja az edzői pályafutását.

"Úgy hiszem, hogy ez is hozzásegített egy picit ahhoz, hogy eldöntsem, hogy folytassam-e az edzősködést, vagy sem. Az elmúlt két-három évben rendre átestem ezen. Danny (Ainge, a Boston általános igazgatója) és én elkezdtünk más pozíciókról beszélgetni, és Danny feljött ezzel a lehetőséggel, és úgy gondoltam, hogy ha ez valóban jó neki, akkor jobban utána kellene néznie" - nyilatkozta Rivers.

Doc Rivers tisztázta távozása körülményeit, és kifejtette, hogy Chris Paul megtartása elsődleges cél a Clippersnél - Fotó: USA Today Sports

A legérdekesebb az elmúlt hetek kálváriájában, hogy Ainge volt az, aki felhozta azt, hogy Rivers esetleg más csapatnál folytassa. Ainge a szakember elmondása szerint több csapatot is megkeresett, de Rivers érdeklődését leginkább a Clippers keltette fel.

A transzfer értelmében a Clippers fogja kifizetni a Bostonnal kötött szerződés hátralévő három évének 31 millió dollárját. Néhány pletyka arra hegyezte ki Rivers távozását, hogy megromlott a viszonya Rajon Rondóval, de Rivers megcáfolta ezeket a híreszteléseket.

"Egyáltalán nem igazak. Nem olvasok sokat, de sok mindent visszahallok. Több helyről is hallottam valami incidensről Rondo és köztem, kb. három évvel korábbról. Hogy ez csak most derült ki, az jól reflektál arra, hogy nem sok minden derül ki a mi csapatunk háza tájáról. Sosem volt harc vagy akármi közöttünk. Sohasem tennék ilyet. Néha nem értettem egyet Paul Pierce-szel, Kevinnel (Garnett) vagy Rondóval, de a Rondóval való kapcsolatom tökéletes. Több SMS-t is váltottunk amióta távoztam. Ő egy olyan srác, aki felett néha nehéz atyáskodni, de összességében ő egy rendkívüli játékos, akit edzhet az ember."