Jégkorong

Ladányi olasz csapata is a Fehérvár ellenfele lehet az EBEL-ben

  • MTI

Amennyiben az olasz HC Bolzano a héten tudja biztosítani a kért garanciákat, akkor tizenkettedik csapatként csatlakozhat a Fehérvárt is felvonultató osztrák jégkorongligához (EBEL).

A dél-tiroli együttes az olasz szövetségtől már engedélyt kapott az EBEL-es szerepléshez.

A bajnokságban jelenleg 11 klub érdekelt, mivel a horvát Medvescak Zagreb átlépett a nyílt orosz profiligába (KHL). Az osztrák liga ugyanakkor a múlt hónapban kizárta, hogy a Dab.Docler - budapesti székhellyel - csatlakozzon a mezőnyhöz.

Az EBEL következő idénye szeptember 8-án rajtol. Amennyiben a Bozano teljesíti a feltételeket, akkor öt ország 12 csapata (Ausztria: Klagenfurt, Vienna Capitals, Black Wings Linz, Red Bull Salzburg, Villach, Graz 99ers, Dornbirn és Innsbruck - Szlovénia: Olimpija Ljubljana - Magyarország: Sapa Fehérvár AV19 - Csehország: Znojmo - Olaszország: HC Bolzano) küzd majd egymással.

Az előző idény hajrájában a Bolzanót erősítette Ladányi Balázs, akinek jelenleg nincs érvényes szerződése.

"A vezetők addig nem tudnak senkivel tárgyalni a folytatásról, amíg nem tudják, melyik bajnokságban indul a csapat. Gondolom, most felgyorsulnak az események. Én mindenesetre örülnék, ha Bolzanóban maradhatnék" - mondta az MTI megkeresésére Ladányi, aki eddig 222-szer szerepelt  a válogatottban, és 213 pontjával (77 gól, 136 gólpassz) toronymagasan listavezető.