NBA

Brian Shaw lehet a megoldás Bostonban?

  • MD

A Boston Celticsnél Doc Rivers utódja az a Brian Shaw lehet, akit a csapat 1988-ban az első körben draftolt.

Vasárnap biztossá vált, hogy Doc Rivers elhagyja a Boston Celticst. A szakember többször is leszögezte, hogy nem hajlandó részt venni a bostoni fiatalításban, így Danny Ainge általános igazgató legfőbb feladata, hogy egy olyan utódot találjon, aki ért a fiatalokhoz, és szereti a kihívásokat.

Ez a személy Brian Shaw lehet, aki nagyszerű munkát végzett az Indiana Pacers fiataljaival az elmúlt években, mint ahogy azt a csapat idei főcsoportdöntős szerepelése is mutatja. Külön pikantéria lenne Shaw kiválasztásában az, hogy pont a Celtics draftolta őt 1988-ban.

Brian Shaw ott kezdhetné el vezetőedzői pályafutását, ahol játékos karrierjét is: Bostonban - Fotó: AP

"Élvezné, ha pont azzal a csapattal dolgozhatna együtt, mely elindította profi karrierjét" - nyilatkozta a Pacers segédedzőjének ügynöke, Jerome Stanley, aki még hozzátette, hogy az Ainge-dzsel való közös munka is vonzóvá teszi Shaw számára a bostoni munkát.
Shaw a múlt héten a Clippersnél és a Nuggetsnél is megjelent állásinterjúra, de a Clippersről már lemaradt, miután azok megszerezték Rivers jogait.

Egy Celticshez közel álló forrás szerint Ainge nemcsak a keretben, hanem a kispadon is fiatalítani akar, így a 47 éves szakember beleillene az elképzelésbe.

"Úgy hiszem, hogy fiatalítaniuk kellene, és Danny is zseninek akar majd tűnni. Brian Shaw-t igazolhatják le, de igazából nem tudom."