Bulvár

Serena Williams a csoportos nemi erőszak áldozatát is hibásnak tartja

Nem ért egyet egy tavalyi nemi erőszak ügyében született ítélettel a női tenisz világranglistáját vezető Serena Williams.

Serena Williams

A 2012 augusztusában történt, steubenville-is erőszakként elhíresült ügyben a két elkövetőt, egy gimnázium amerikaifoci-csapatának két játékosát egy, illetve két évre ítélték, és épp erről számoltak be a televízióban, amikor Serena Williams a Rolling Stone magazinnak adott interjút, így erre terelődött a beszélgetés.

"Vajon fair volt, amit kaptak? Hülyeséget csináltak, de nem is tudom. Nem hibáztatom a lányt, de ha valaki 16 évesen így leissza magát, annak talán a szülei elmagyarázhatnák, hogy ne fogadjon el mindenkitől italt" - mondta a teniszezőnő. "Rosszabbul is járhatott volna. Szerencséje volt. Persze nem tudom, lehet, hogy nem volt szűz, de nem kellett volna magát ilyen helyzetbe hoznia. Persze ha beadtak neki valamit, az más."

Az eset során a részeg áldozatot elvitte a két fiatal sportoló egy buliból, majd egyikük pincéjében erőszakoskodtak vele. Ráadásul több más diákkal együtt fényképeket, videókat készítettek a lányról, amit megosztottak az interneten is. Az áldozat elmondása szerint nem emlékezett egy hatórás időszakra az éjszakából.