NBA

Hosszabbításban menekült meg a címvédő

  • MD

Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) nagydöntőjében 2010 után ismét hetedik meccsre kerül sor, miután a hatodik felvonáson a Miami Heat hosszabbításban 103-100-ra legyőzte a San Antonio Spurst, kiegyenlítve ezzel 3-3-ra a párharcot.

Miami Heat - San Antonio Spurs 103-100 h.u.

Ha valami frappáns filmcímet kellett volna adni az NBA nagydöntő hatodik mérkőzésének, akkor minden bizonnyal a Királyok csatája lett volna a befutó, ugyanis Tim Duncan és LeBron James is megtett mindent a győzelem érdekében. A sport azonban egy kegyetlen műfaj, és a végén csak egyikük kerülhetett ki győztesként.

Duncan vezérletével a Spurs az első félidőben hengerelt, majd a rendes játékidő letelte előtt négy perccel már 13 ponttal is vezetett. James azonban nem akart harc nélkül elfeküdni a Spursnek, és 5.2 másodperccel a vége előtt James, valamint Ray Allen triplájával kiegyenlítettek.

LeBron James mindent kiadott magából a hatodik meccsen, hogy kiharcolja a hetedik, mindent eldöntő találkozót - Fotó: AFP

A hosszabbításban már vitte magával a Heatet a lendület, és bár a Spurs kapaszkodott, végül kikaptak 103-100-ra. Duncan 30 pontig és 17 lepattanóig jutott, a veterán játékos a 2003-as nagydöntő első mérkőzése óta nem termelt ennyit egy fináléban, míg a túloldalon James tripla-duplával zárt (32 pont, 10 lepattanó, 11 assziszt).

Idén ezzel 2010 után ismét hetedik mérkőzésre kerül sor a nagydöntőben. A Heat január eleje óta nem kapott ki kétszer egymás után, igaz ez nem egy megnyugtató adat jelenleg számukra, hiszen a Spurs szerezte meg eddig folyton a vezetést a párharcban döntetlen állás után. 1985 óta - amikor bevezették a mostani 2-3-2-es formátumot a nagydöntőben - csupán négy csapat tudta megnyerni az utolsó két hazai mérkőzését.

A mindent eldöntő hetedik találkozó magyar idő szerint péntek hajnalban kerül megrendezésre.

A négy győzelemig tartó párharc állása: 3-3.

NBA
Nagydöntő
Miami Heat - San Antonio Spurs 103-100 h.u.