NBA

A nagyobb erősítés érdekében kiengedi játékosait a Rockets

  • MD

A Houstonban a Dwight Howard megszerzéséért szükséges helyet Carlos Delfino, Francisco Garcia és Aaron Brooks kiengedésével teremtik meg a fizetési sapkában.

Nagy rizikót vállalnak a Houston Rocketsnél, ugyanis a csapat közölte, hogy nem fogják lehívni sem Carlos Delfino, sem Francisco Garcia és Aarron Brooks csapat opcióját sem a következő idényre, hogy ezzel elég helyet teremtsenek elő a fizetési sapkában Dwight Howard megszerzésére.

Howard Chris Paullal együtt a legkeresettebb szabadügynök lesz a július 1-jén nyíló piacon, azonban nem csak a Houston fog versenyezni a kegyeiért. Így az is előfordulhat, hogy bár maximális szerződést ajánlanak Howardnak, ő máshova igazol, így pedig a Rockets kerete erőteljesen meggyengül Delfinóék távozásával is.

Carlos Delfino is áldozatává válik a Howardért folytatott versenyfutásnak

Delfino 10.6 pontot átlagolt a Rockets cserepadján, és hasznos tagja volt a csapatnak az elmúlt idényben. A három távozó közül valószínűleg az ő hiányát fogja leginkább megérezni a Rockets.

Ha Howard maximális fizetésért mégis aláír Houstonba, akkor a csapatnak majd luxus adót kell fizetnie, és nagyjából 5.4 millió dollárt használhatnak fel a következő két évre a cserepad feltöltésére. Howard lenne a csapat történetének hatodik olyan játékosa, aki maximális fizetést kapna. Korábban többek között Tracy McGrady, Yao Ming és James Harden kapott maximális bért a Rocketstől, McGrady és Harden például úgy, hogy még egyetlen meccset sem játszott le a csapatnál.