NFL

Készen áll az irányító védelmére a Steelers újonc futója

  • MD

A Pittsburgh Steelers idén a második körben draftolta Le'Veon Bellt, aki tisztában van vele, hogy ahhoz hogy az NFL-ben játszhasson, nemcsak jól kell futnia, hanem jól kell blokkolnia az ellenfél védőit is, amikor Ben Roethlisbergernél lesz a labda.

1978 nem szerepelt olyan rosszul a Pittsburgh Steelers futójátékban, mint a tavalyi idényben, így nem volt meglepő, hogy a 2013-as draft második körében egy futójátékost választották ki. Le'Veon Bellt jelenleg az ötödik számú futójátékosként tartják számon a Steelers keretében, de gyorsan megmászhatja a ranglétrát.

Ehhez a jó futójáték mellett szükség lesz arra is, hogy jól blokkolja a Ben Roethlisbergerre rontó védőket. Az NFL íratlan szabálya szerint akkor igazán hasznos egy futójátékos, ha labda nélkül is ki tudja segíteni a csapatát, az ellenfél védőinek blokkolásával.

"Ezen a szinten, ha nem blokkolsz, akkor nem játszol" - tisztázta a dolgot Jonathan Dwyer, a Steelers elsőszámú futójátékosa.

Le'Veon Bell nem riad vissza a passzblokkolás kihívásától

Bell ezzel eddig is tisztában volt, és már alig várja, hogy az edzéseken és az előszezon mérkőzéseken bizonyíthasson, hogy az NFL alapszakaszában már szerepet is kaphasson a Steelersnél.

"Alig várom, hogy bizonyítsak. Jómagam is egy nagy termetű ember vagyok. Vannak olyan futójátékosok, akik sokkal kisebbek, de mégis remekül védelmezik az irányítót. Megnézem majd ennek a technikáját, aztán megtanulom, majd a termetemet is az előnyömre kovácsolom. Tudom, hogy ez milyen fontos" - nyilatkozta Bell.

Bell a késő tavaszi edzőtáborokban nem tudott részt venni szerződésproblémák miatt, így az edzői stáb még nem láthatta testközelből, mire is képes az ifjú futójátékos, de az elmúlt napokban Bell Dwyerrel és Isaac Redmannel gyakorolt, akik elismerően nyilatkoztak róla.

"Máris belerázódott, az már biztos. Azt mondta, hogy szereti a passz blokkolást. Az elmúlt héten vele dolgoztam a technika elsajátításán, és remélhetőleg, amikor már teljes felszereléssel játszik, jól fog menni neki akkor is" - véleményezte Redman a fiatalt.

Bell elszántnak tűnik.

"Eljövök majd az edzőtáborba, és a legjobbamat fogom nyújtani. Nem ígértek nekem helyet a keretben, és nem mondták azt sem, hogy kezdő leszek. Küzdeni fogok, és akármilyen szerep jusson nekem, meg fogok birkózni vele."