NBA

A Spursnek kötelező nyernie az ötödik meccset - Tim Duncan

  • MD

A San Antonio Spurs két sztárja, Tim Duncan és Tony Parker is úgy látja, hogy kötelező megnyerniük az utolsó hazai mérkőzésüket, hogy legyen még reális esélyük a bajnoki címre.

"Kötelező nyernünk. Nem akarunk hátrányban visszatérni Miamiba, hogy kettőt kelljen nyerni az ő otthonukban. A helyzet ilyen egyszerű. Természetesen, ha kikapnánk, attól még nem adnánk fel, de azzal az eséllyel akarunk visszatérni oda, hogy akár (a hatodik meccsen) be is fejezhetnénk. Nagy lenne a nyomás, ha két győzelmet kellene kicsikarni ott" - nyilatkozta Tim Duncan, a San Antonio Spurs veterán játékosa.

Tim Duncan szerint nem hibázhatnak az ötödik meccsen

Kérdés, hogy mit tudnak reagálni arra, ha a Miami nagy hármasa ismét úgy fog játszani, mint tette azt csütörtökön.

"Nehéz lesz. Ha ismét úgy dobnak kosárra, mint az előző meccsen, akkor eszméletlenül nehéz lesz. Sok könnyű helyzetet kaptak, amit értékesítettek, és ez nagy löketet adhat az önbizalmuknak. Védekezésben nagyon oda kell figyelnünk. Hadd látszódjon úgy, hogy sokan védekezünk, aztán folytassuk az eddigi játékunkat, és remélhetőleg nem fognak úgy dobni, mint a múltkor."

Duncan csapattársa, Tony Parker szerint a labdaeladásokra kell odafigyelniük, és ez csak azzal lehetséges, ha jobban koncentrálnak a hibák kiküszöbölésére, mint eddig.

"Tisztában kell lennünk vele, hogy az ő identitásukhoz hozzátartozik az agresszív védekezés. Kockáztatnak, és rengeteg helyzetet teremtenek a labdaszerzésekkel és a blokkokkal. Nekünk okosabb döntéseket kell hozni játék közben. Egyetértek egyébként, ezt a mérkőzést muszáj nyernünk. Ezért játsszuk a kosárlabdát, hogy megéljük ezeket a pillanatokat. Ez egy nagyszerű lehetőség számunkra. Egy nagy mérkőzés vár ránk, amit nyernünk kell. Ilyen egyszerű."