NBA

A szabadügynök-piac két nagyhala együtt akar játszani

Chris Paul és Dwight Howard, a 2013-as szabadügynök-piac két legnagyobb neve folyamatos kapcsolatban vannak egymással, és egyes források szerint szabadügynökként majd ugyanahhoz a csapathoz szeretnének igazolni.

Chris Paul és Dwight Howard kétség kívül az idei szabadügynök-piac legkeresettebb játékosai lesznek. Egy új csavar a történetben azonban keresztül húzhatja némely csapatok számításait.

A játékosokhoz közel álló források szerint ugyanis Paulék szeretnének egy csapatban játszani, azonban kevés klub fizetési sapkájába férnének bele mindketten. Az egyik ilyen együttes az Atlanta Hawks lehetne, mely egyben Howard szülővárosa is. Azonban Chris Paul már nem rajong annyira az Atlantáért, mint draftolásának évében, 2005-ben, és Los Angeles városa is a szívéhez nőtt időközben.

Dwight Howard és Chris Paul a következő idénynek már csapattársakként vágnának neki

Ebből fakadóan a forrás szerint a két játékos a Clippersben képzelné el közös jövőjüket, ami  viszont több akadályba is ütközne. Először is a Clippersnek nincs elég helye a fizetési sapkában, hogy rendesen megfizesse Howardot szabadügynökként. Ezt a problémát meg lehetne oldani úgy, hogy a Lakers hosszabbít Howarddal, majd rögtön tovább cseréli őt - nem ez lenne az első alkalom a profi ligák történetében.

Azonban annak esélye, hogy a Lakers pont a városi rivális Clippershez cserélje Howardot, az már igen csekély. Még akkor is, ha a Clippers esetleg Blake Griffint és Eric Bledsoe-t kínálná Howardért. Egyes pletykák szerint a Clippers egy évvel korábban megpróbálta Griffinért megszerezni Howardot, amikor Howard távozni akart Orlandóból, de más források szerint Griffin mozdíthatatlan a Clippersből.

Paul és Howard állítólag már a 2011-es lockout során arról beszéltek, hogy közösen folytatnák karrierüket, méghozzá Dallasban. A Mavericks a hírek szerint mindkét játékosnak fog ajánlatot tenni júliusban, ugyanakkor a csapat csupán az egyik játékost lenne képes kellőképpen megfizetni.