NBA

Az év edzője nyilatkozott menesztéséről

  • MD

George Karlt hiába választották meg az év edzőjének Denverben, ez sem volt elég ahhoz, hogy elkerülje a menesztést. A szakember a Denver Postnak adott interjújában véleményezte a denveri körülményeket.

George Karl azon kevés vezetőedzők közé tartozik a profi sportok történetében, akit közvetlen azok után menesztenek, hogy megnyerte az év edzője címet. Karl már a kirúgása napján elmondta véleményét Josh Kroenkének, a Denver Nuggets elnökének, miszerint nagyon rossz döntést hozott.

Karl azóta már tárgyalásokba kezdett a Memphis Grizzlieszel, és újabban a Los Angeles Clippers háza táján is felmerült a neve. A szakember pénteken még egy utolsót nyilatkozott a Denver Postnak.

"57 meccset nyertünk és egy remek helyezést csíptünk el. Folyamatosság, konzisztencia, összeszokottság, ezek mind értékesebbek annál, hogy játszassam JaVale McGee-t vagy a fiatalokat. De igazából nem is arról van szó, hogy nem játszattam a fiatalokat, hiszen rengeteg ifjú játékos játszott: Kenneth Faried, Kosta Koufos, Evan Fournier az év végén, és Ty Lawson. És sosem volt olyan találkozó, ahol az elégedetlenségüknek hangot adtak volna. Persze hallottam pletykákat, és sajnálom, hogy 57 győzelemmel nem tettem a vezetőséget boldoggá. Én úgy vélem, hogy egy különleges idényen voltunk túl, köszönhetően a játékosok, az edzői stáb és a város közti kapcsolatnak. A szurkolók imádják ezt a csapatot, az edzők kedvelik egymást. Úgy hiszem, hogy eme kapcsolat felbontása rendkívül nagy tiszteletlenség volt az edzősködéssel szemben."

Karl úgy látta, hogy a vezetői rétegben a cserestopig abszolút egyenrangú partnere volt az általános igazgatónak, Masai Ujirinek - akit megválasztottak az év vezetőjének - és Josh Kroenke elnöknek, de utána valami megszakadt közöttük, és ennek tükrében már abszolút nem meglepő, hogy lapátra tették. Karl szerint a Nuggets jövőre képes lett volna 55 meccset is megnyerni, ha ő marad a vezetőedző, de arra már nem tért ki, hogy nélküle milyen jövőt jósol a csapatnak.