NBA

A nagy hármas is odaért a döntőre - egyenlített a címvédő

  • Barcsai Róbert

Az NBA (észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság) csütörtöki játéknapján került lebonyolításra a nagydöntő negyedik mérkőzése. Ahogyan az lenni szokott, a Miami jól kezelte az előző meccsen elszenvedett vereséget, és köszönhetően a nagy hármas kiváló játékának, ki is egyenlített.

LeBron James

San Antonio-Miami
93-109

Azzal a tudattal vághattak neki a felek a nagydöntő negyedik mérkőzésének, hogy amennyiben a San Antonio nyerni tud hazai pályán, 3-1-ről aligha veszíti el a párharcot, vagyis a Miami szempontjából egy igazi élet-halál meccsre volt kilátás.

A felek nem is okoztak csalódást, az első negyedben a Spurs, a másodikban a Heat vezetett tíz ponttal, ám végül 49-49-es állásnál vonulhattak nagyszünetre a csapatok. A második félidőben azonban alaposan megváltoztak a dolgok, ugyanis a címvédő támadójátékára nem igazán volt ellenszerük a hazaiaknak, sőt, a záró etapra már a Sarkantyúsok támadásai is rendre csődöt mondtak.

A Miami keddi sikere egyértelműen a nagy hármas kiváló játékának köszönhető. LeBron James először lehet maradéktalanul elégedett a teljesítményével a párharc során, hiszen 33 pontot dobott, sőt, 11 lepattanót is összeszedett. Dwyane Wade sem maradt el tőle sokkal, a hátvéd 32 egységgel zárt, sőt, ezúttal Chris Bosh-nak is kijött a lépés, aki hasonlóan a Királyhoz, dupla-duplát ért el (20 pont, 13 lepattanó). A másik oldalon a sérült Tony Parker a találkozó elején megállíthatatlan volt, ám végül 15 egységgel zárt. Csapattársa, Tim Duncan, pocsék rajt után végül 20 pontot termelt.

A négy győzelemig tartó párharc állása: 2-2

NBA
Döntő, negyedik mérkőzés
San Antonio-Miami 93-109