VB 2014

Buffon kivédte a csehek szemét, Balotelli nem bírt az idegeivel

Nem született gól a házigazda cseh és az olasz labdarúgó-válogatott összecsapásán a világbajnoki selejtezősorozat B-csoportjában.

Az augusztusban a mieinkkel találkozó csehek kezdték jobban a mérkőzést, Jaroslav Plasil szöglete után Tomas Rosicky próbálkozott, majd Ignazio Abate veszélyeztette saját kapuját. A masszívan védekező olaszok az első félóra végén tudták megtörni a hazaiak dominanciáját, rátaláltak saját játékritmusukra, és rátelepedtek a labdára. A játékrész utolsó eseményeként majdnem a vezetést is megszerezték, Mario Balotelli látványos szólója után nem született gól.

Stephan El Shaarawy olykor két cseh játékost között is megtartotta a labdát - Fotó: AFP

A térfélcsere után is a Milan-támadó került reflektorfénybe, ám ezúttal nem pozitív tulajdonságai miatt. Az idegeit sokszor nehezen kezelő csatár négy percen belül két sárga lapot is begyűjtött - másodjára Theodor Gebre Selassie-t taglózta le -, a kiállítás pedig kizökkentette az addig komoly nyomást gyakorló itáliaiakat.

Pedig a második félidő első periódusa is a cseheké volt, elsősorban Libor Kozak volt elemében, de a Lazio légiósának próbálkozásait hatástalanította Gianluigi Buffon. A gól nélküli döntetlennek a vendégek örülhetnek jobban, különösen annak ismeretében, hogy az utolsó pillanatokban Petr Jiracek a kapufát is eltalálta.

Olaszország négy ponttal előzi meg a csoportmásodik bolgárokat, Csehország Bulgáriától egy ponttal lemaradva a harmadik helyen áll.

Vb-selejtező - 2014
Európa, B-csoport
Csehország-Olaszország 0-0 (0-0)
Kiállítva: Balotelli (72.)
 
Korábban:
Örményország-Málta 0-1 (0-1)
A B csoport állása
    M GY D V RG KG P
1. Olaszország 6 4 2 0 12 4 14
2. Bulgária 6 2 4 0 11 4 10
3. Csehország 6 2 3 1 6 4 9
4. Dánia 5 1 3 1 6 5 6
5. Örményország 5 1 0 4 2 8 3
6. Málta 6 1 0 5 2 14 3