NFL

Megműtötték a Pittsburgh irányítóját

  • MD

Műtéten esett át a Pittsburgh Steelers irányítója, Ben Roethlisberger. A játékos azonban csak egy mini edzőtábortól marad távol, a július végi edzőtáborra már bevethető lesz.

Ben Roethlisberger elmúlt idénybeli szezonja nem sikerült túl fényesen, hiszen amellett, hogy csapata lemaradt a rájátszásról, az irányító teljesítményét sérülések is hátráltatták. Roethlisberger végül három meccsről maradt le a váll és felsőtest fájdalmai miatt, melyek kihatással voltak dobóhatékonyságára is.

Roethlisberger szerdán térdműtéten esett át, mely azonban nem lesz befolyással a játékos nyári menetrendjére, és a július 26-ra várható edzőtábor-nyitóra már készen állhat. Roethlisbergert még a második idényében kellett szintén a térdével műteni, akkor három meccset kellett kihagynia, de végül a Pittsburgh Steelersszel megnyerte a Super Bowlt.

Ben Roethlisberger kés alá feküdt a jobb térdével

"A mai napon Bent a jobb térdével megműtötték, mivel az idei holtszezonban kellemetlen fájdalom kísérte a játékost. Azt tanácsoltuk neki, hogy műtesse meg magát, hogy az edzőtáborunk kezdetére teljesen egészséges legyen. Ennek a műtétnek nem lesz hosszú távú kihatása az egészségére" - közölte a hírt Mike Tomlin vezetőedző.

Roethlisberger tavaly 26 touchdownt készített elő, valamint nyolc interceptiont dobott. Hét győzelme a kilencéves pályafutása leggyengébb teljesítménye volt. A kétszeres Super Bowl-győztes irányító a jövő heti mini edzőtábort mindenképp ki fogja hagyni, a helyén Bruce Gradkowski, Landry Jones, illetve John Parker bizonyíthat.