Championship playoff

A Crystal Palace nyerte a 120 milliós meccset, feljutott a Premier League-be

A Crystal Palace hosszabbítás után 1-0-ra verte a Watfordot az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokság rájátszásának döntőjében és ezzel feljutott a Premier League-be.

Palace

Két nappal a Bajnokok Ligája döntőjét követően már a Premier League volt a tét a Wembleyben. Az angol másodosztály rájátszásának fináléjában a Crystal Palace és a Watford csapott össze egymással a feljutásért. A helyszínen többek között ott volt a Real Madridtól menesztett José Mourinho, valamint az angolok popikonja, Sir Elton John, aki éveken át a Watford elnökeként működött. Telt ház, 90 ezer néző várta a csapatokat.

Az első félidőben egyik kapu sem forgott komoly veszélyben, de a szünet után már felpörögtek a felek. Az 59. percben Doyley lövése után felszabadított a Crystal Palace védelme, az ellenakció után Zaha kapta a labdát, jobbról üresen törhetett kapura, de lassú és körülményes volt, beérték a Watford védői. Öt perccel később Almunia kétszer is bravúrral őrizte meg a Watford kapuját a góltól, előbb O'Keefe közeli lövését védte, majd Wilbraham löketét ütötte szögletre. A 83. percben Wilbraham lábában volt a feljutás, 11 méterről, középről óriási helyzetben Almuniába lőtte a labdát. A második félidőben a Crystal Palace többször is eldönthette volna a meccset, de nem esett gól, hosszabbítás következett.

A ráadás első félidejének utolsó percében Cassetti a 16-oson belül buktatta Zahát, a játékvezető büntetőt ítélt. Phillips futott neki a 11-esnek és nagy erővel a jobb felső sarokba küldte (1-0).

A Deloitte számviteli cég szerint a Crystal Palace a feljutással garantáltan 60 millió font plusz bevétellel számolhat, ami a következő szezon végén 120 millióra nőhet. A londoni csapat legutóbb a 2004/05-ös idényben szerepelt a Premier League-ben.

Championship playoff
döntő
Crystal Palace-Watford 1-0 (0-0) - hosszabbítás után
Gól: Phillips (105+1.)
[1452890] 2013-05-27 16:00:00 Crystal Palace - Watfordx;