NBA

Az aktuális ellenfélt dicsérve szólt be a Knicksnek a Pacers edzője

  • MD

Nehezen csillapodnak a kedélyek az Indiana és a New York párharca után, hiszen Frank Vogel, a Pacers vezetőedzője a Miami Heat elleni főcsoportdöntő közben is odaszúrt a Knicksnek. A szakember szerint a Heat nemcsak jobb, hanem intelligensebb játékos is játszik a Knicksnél.

"Jóval intelligensebben támadtak kosárra, mint a New York tette" - nyilatkozta Frank Vogel a Miami Heat elleni első meccset követően, aminek minden bizonnyal lesz még folytatása, legalábbis Mike Woodson, a Knicks mesterének részéről biztosan.

Vogel arra utalt, hogy a Miami alkalmazkodott a Pacers védekezéséhez, és ügyesen játszották meg a festéken álló embereket. Chris Anderson például mind a hét dobását értékesítette és 16 ponttal zárta a találkozót.

Frank Vogel keményen odaszúrt a New York Knicksnek a főcsoportdöntő első meccse után

A New York ellen Roy Hibbert megkeserítette a Knicks dobóinak életét, legfőkébb Tyson Chandlerét. Hat meccsen összesen 19 dobást blokkolt a Pacers játékosa, azonban az első meccsen a Miami ellen Chris Bosht már nem tudta megfékezni, amiért Vogel az utolsó két másodpercre a kispadon hagyta. Ezt a húzást azóta is számon kérik a mestertől a szurkolók, mivel LeBron James a kisebb termetű játékosok ellen eldöntötte a találkozót.

James szerint nem számított volna azonban az sem, ha Hibbert a parketten van.

"Senki sem állíthatott meg. Valószínűleg módosítanom kellett volna a befejezésemen, ha Hibbert ott van, de még így is lett volna esélyem a győztes pontokra. Alkalmazkodnom kellett volna, és talán kihagynom az atlétikus részét a játékomnak."

Valószínűleg erre gondolt Vogel, amikor a Knickst és a Heatet összehasonlította, hogy míg a New York-iak nem alkalmazkodtak a Pacers stílusához, addig a Heat rögtön már az első meccsen. Most azonban a Pacersön a sor, hogy reagáljon a címvédő reakciójára.