NHL

Nincs esély Pavel Dacjuk Oroszországba költözésére

  • MD

Mike Babcock vezetőedző nem aggódik amiatt, hogy a KHL elcsábítaná Pavel Dacjukot, a Detroit Red Wings vajkezű orosz csatárát.

Pavel Dacjuk a szezon elejét a CSKA Moszkvában játszotta le, míg tartott az NHL-es lockout, és az orosz csatár többször is úgy nyilatkozott, hogy nagyon jól esett neki otthon játszani. Olyannyira, hogy miután megszületett a megállapodás az NHL-ben, Dacjuk még Oroszországban maradt a KHL-es All-Star mérkőzésre - a Detroit engedélyével.

Dacjuk a következő idényben 6.7 millió dollárt fog keresni, ami szerződésének utolsó éve lesz. Az örömteli hazatérés után felmerült, hogy a KHL-es klubja leszerződtetné majd őt, miután lejár a kontraktusa a Detroittal. Erről megkérdezték a Red Wings vezetőedzőjét, Mike Babcockot is, aki szerint abszurd az egész helyzet.

"Úgy értik, hogy milyen hosszú a szerződése, és hogy mennyit fog keresni? Hát szerintem ennyi a lehetősége annak, hogy visszamegy Oroszországba" - mondta Babcock, miközben egy nagy nullát mutatott a kezével az újságíróknak. "Úgy értem, mindenképpen új szerződést kötünk vele a nyáron."

A 34 éves Dacjukot 1998-ban draftolta a Red Wings, és a 2001-2002-es idényben debütált a csapatnál. Egész NHL-es pályafutása során csak a Vörös Szárnyakat szolgálta. A KHL-ben idén 31 meccsen 36 pontot termelt. Személyesen is kötődik a CSKA-hoz, hiszen annak általános igazgatója korábbi detroitos csapattársa, Szergej Fjodorov.