NHL

Itt a liga új csapata, az Arany Lovagok!

  • varin

Utoljára 2000-ben volt létszámbővítés a ligában, 2017-től viszont újra páratlan számú csapat játszik az NHL-ben.

Magyar idő szerint szerda hajnalban jelentették be, hogy az NHL 31. csapata a Vegas Golden Knights néven lép majd jégre a ligában. A csapat hivatalos színe az acélszürke, vörös, arany és a fekete kombinációja, a névből pedig szándékosan hagyták ki a "Las"-t, ugyanis a helyiek inkább csak Vegasnak hívják városukat. A Golden Knights három logóját az Adidas tervezte meg. A Vegas a Nyugati főcsoportba nyert besorolást, a liga lebonyolítása nem fog változni.

Az utolsó pillanatig kérdéses volt egyébként a csapatnév, hiszen a Golden Knights mellett a Desert Knights és a Silver Knights is kandidált volt. Mint azt Bill Foley többségi tulajdonos elmondta, szerette volna, ha a csapatnév erőt, oltalmazó szerepet és elit harcosokat szimbolizálna, ezért esett a választásuk erre a nvére.

A csapat először a 2017/18-as szezonban lép majd jégre.

Az idei kiírásból még csak 18-20 mérkőzés ment le, a Keleti főcsoportot a Montréal Canadiens, a Nyugatit pedig a Chicago Blackhawks vezeti. Érdekessé,g hogy a Detroit Red Wings főcsoportjában csupán az utolsó előtti helyen áll.

Melyik csapat nyeri a 16/17-es bajnokságot?
   
Montréal Canadiens 8.50
Chicago Blackhawks 9.00
Pittsburgh Penguins 9.50
Washington Capitals 9.50
New York Rangers 10.25