Jégkorong

Lesz végre egy szoros meccs az NHL-döntőben?

  • MVB80

Egyenlít a Nashville, és jöhet a hetedik meccs, vagy bajnoki címet ünnepelhet a Pittsburgh - ez a kérdés az NHL fináléjában.

5-3, 4-1, 1-5, 1-4, 6-0 - eddig ezek az eredmények születettek a címvédő Pittsburgh szempontjából a Nashville elleni Stanley-kupa-döntőben.

Magyar idő szerint hétfő hajnalban következik a hatodik meccs, és a Nashville-nek azért kell hajtania, nehogy a szurkolói előtt ünnepeljen bajnoki címet a Pittsburgh.

Rinnének most már féken kell tartania Crosbyt és a többi Pittsburgh-csatárt

A Predatorsnál az elmúlt napok azzal teltek, hogy a stáb igyekezett kielemezni a 6-0-s vereség hibáit, miközben úgy próbálta meg lelkileg felrázni a játékosokat, hogy az elmúlt öt meccs pozitívumait is kiemelte.

A Pingvinek a legutóbbi meccsen már másfél perc után vezetést szereztek, és Roman Josi, a Nashville védője azt észlelte, hogy az ellenfél sokkal nagyobb tempóban játszott, mint ők. "Ezt legközelebb nem engedhetjük meg, nekünk kell a gyorsabb és keményebben melózó csapatnak lennünk" - fogadkozott a 27 éves svájci védő.

A Nashville-nek persze nagy mágiát nem kell elővezetnie, hiszen a döntőben már kétszer is sikerült legyőznie a címvédőt, ráadásul a négy-, illetve háromgólos különbség eléggé meggyőzően hat.

A Ragadozók történetük során először kerültek be a nagydöntőbe, és a hatodik meccs előtt többen is jelezték, ki tudja, mikor lesz újra ekkora lehetőségük, úgyhogy ez most meg kell ragadniuk.

A másik oldalon a Pittsburgh nagy párosa, Jevgenyij Malkin és Sidney Crosby azért hajt, hogy a harmadik közös bajnoki címmel csatlakozzon a liga korábbi legendás párosaihoz, akik triplázni tudtak.

2009-ben Malkin lett a rájátszás legjobbja, a tavalyi győzelemnél pedig Crosby, és ha a Pittsburgh idén is bajnok lesz, akkor most is a két klasszis közül kerülhet ki a az MVP, mivel ők ketten vezetik a pontlistát, az orosz 28-cal, a kanadai 27-tel áll.

"Szerencsések vagyunk, hogy ilyen régóta együtt játszhattunk, és közben sikeresek is voltunk" - szerénykedett Crosby, de az igazán szerencsés Mike Sullivan, a címvédő edzője, hogy két ilyen zseni is a keze alatt játszik. 

1x2    
Nashville Döntetlen Pittsburgh
2.05 3.60 2.70