NBA

Chicagóban már nincs szükség rá, de két évet még lehúzna

  • Barcsai Róbert

Az NBA szerdai játéknapján két fontos esemény is történt a Chicago Bulls életében. Egyrészt a csapat kiesett a rájátszásból, másrészt pedig bejelentették, hogy a veterán dobóhátvédet, Richard Hamiltont kivásárolják szerződéséből.

Richard Hamilton

Hiába érkezett nagy reményekkel Chicagóba Richard Hamilton, a vajkezű dobóhátvéd karrierjéhez méltatlanul távozik a Bullstól, mivel a vezetőség bejelentette, kivásárolják szerződéséből. A Bulls a hírek szerint egymillió dollárt fizet majd Hamiltonnak.

A 2011-2012-es szezonra szerződtetett veterán játékos nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, hiszen sérülései miatt két szezon alatt mindössze 78 mérkőzésen léphetett pályára, ráadásul a teljesítménye is jócskán elmaradt a várakozásoktól, mivel első szezonjában 11.6, a másodikban pedig 9.8 pontot átlagolt a Chicago Bulls színeiben.

Hamilton elmondása szerint nincs jövője a Bullsnál, azonban a 35 éves játékos reméli, hogy további két szezont lehúzhat még a ligában.

A 2004-ben a Detroit Pistons színeiben bajnoki címet nyerő játékos így nyilatkozott távozásáról: "Habár az elmúlt két hét nagyon nehéz volt számunkra, a csapattársak nagyszerűek voltak. A legnehezebb időkben is támogattak, ugyanúgy, mint ebben a meglepő szituációban."