NHL

Sidney Crosby vesztes meccsen tért vissza

Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) rájátszásának negyedik napja meglepetésekben bővelkedett. Hiába tért vissza Sidney Crosby a Penguinshez, a csapat kétgólos előnyről kikapott a New York Islanders ellen, míg a Vancouver a második hazai mérkőzését is elvesztette. A Chicago ezúttal már átgázolt a Minnesotán, a Montreal pedig kiegyenlítette a párharcot az Ottawa ellen.

Pittsburgh Penguins - New York Islanders 3-4

Szebb kezdést visszatérésnek nem is képzelhetett volna el Sidney Crosby. A fura maszkkal visszatérő Penguins-csapatkapitány két góllal tért vissza a csapathoz 13 mérkőzés után, de akik újabb kiütéses hazai győzelmet vártak ezek után, azok korán bontották a pezsgőket.

Igazából lövésekben már az első harmadban is túllőtte az ellenfelét az Islanders, csak a következő két harmadban már a gólok is jöttek a vendégek számára. Kyle Okposo szolgáltatta a megfelelő tüzet az Islanders-játékosokba, az erőcsatár verekedést kezdeményezett Matt Niskanennel a második harmad elején, 14 másodperccel később pedig Colin McDonald megkezdte a felzárkózást. Matt Martin öt perccel ezután már az egyenlítő találatot jegyezte, Jevgenyij Nabokov pedig egyre magabiztosabb volt az első harmadbeli fiaskót követően.

Sidney Crosby szenzációsan tért vissza a Penguinsbe, de az Islanders végül felülkerekedett a Penguinsen

Az Islanders nem tágított, és a folytatásban is egyenrangú partnere volt Sidney Crosbyéknak, majd Kyle Okposo feltette az i-re a pontot a vezető találat megszerzésével. A találatot szerencsésnek is lehet nevezni, hiszen Okposo lövése nem találta el a kaput, azonban a visszapattanó korong valahogy utat talált a Marc-André Fleury mögött a kapuba. Jack Capuano vezetőedző már az első harmadban azzal nyugtatta a játékosait, hogy csak egy szerencsés megpattanásra lesz szükségük, hogy forduljon a kocka, ennél tehetségesebb jóst pedig gyakran az időjárás-jelentésekben sem találhatnánk.

Az Islanders így kiegyenlített a párharcban, 2007 után először nyertek playoff-mérkőzést. A párharc vasárnap Long Islanden folytatódik, a Szigetlakók azonban a legrosszabb hazai mérleggel bírnak a playoff-csapatok közül, úgyhogy nem nyugodhatnak bele a pályaelőny megszerzésébe.

Montreal Canadiens - Ottawa Senators 3-1

Lars Eller elvesztése új dimenziót adott a Canadiens és a Senators rivalizálásának, aminek a két csapat párharca aratja majd le a babérokat. A Canadiens a második meccsre sokkal agresszívebben jött ki, és úgy tűnik, hogy ez egy remek ellenszere lesz a későbbiekben a Senators kapusának, Craig Andersonnak, aki 48 védést mutatott be az első találkozón.

A második meccs mind a négy találata a második harmadban esett, Ryan White, Brendan Gallafher és Michael Ryder szállították a fontos gólokat, amire csak Milan Michalek tudott válaszolni. Carey Price töltötte be ezúttal a brillírozó kapus szerepét, 29 védéssel elhallgattatta a kritikusait, akik talán az első meccs után hangosabban hangoztatták véleményüket.

"Ez itt a rájátszás. Nem rágódhatsz az előző meccsen, össze kell kapni magad és a következőre kell készülnöd" - nyilatkozta a kapus. A Montreal egyébként nemcsak Ellert hiányolta, hanem a csapatkapitány Brian Giontát, és Max Paciorettyt is, ami csak még szebbé teszi ezt a sikert.

NHL rájátszás
Főcsoport-negyeddöntők
Pittsburgh Penguins - New York Islanders 3-4
Montreal Canadiens - Ottawa Senators 3-1
Chicago Blackhawks - Minnesota Wild 5-2
Vancouver Canucks - San Jose Sharks 2-3 h.u.