Botrány

Megharapott valakit, megesik - Mike Tyson Suárezről

Mike Tyson, korábbi profi nehézsúlyú ökölvívó is kifejtette véleményét Luis Suárez botrányos hétvégi viselkedéséről.

Luis Suárez megharapta Braniszlav Ivanovicsot a Liverpool-Chelsea (2-2) Premier League-meccsen

Mint ismert, a Liverpool uruguayi csatára, a Chelsea elleni vasárnapi Premier League-meccsen (2-2) harapta meg a szerb Braniszlav Ivanovicsot, a vendégek védőjét. Suárez később bocsánatot kért tettéért, ennyivel azonban nem úszta meg, klubja pénzbüntetést rótt ki rá, és az FA is minden bizonnyal eltiltja a csatárt. Suárez esete nagy visszhangot keltett, többen is elítélték a visszaeső uruguayit, aki korábban az Ajax játékosaként is "megkóstolta" ellenfelét.

Suárez harapása

Mike Tyson, korábbi nehézsúlyú világbajnok bokszoló szintén elmondta véleményét. Számára sem ismeretlen ellenfele harapdálása, ugyanis 1997-ben a WBA nehézsúlyú világbajnoki övéért kiírt mérkőzésen Tyson kiharapott egy darabot Evander Holyfield füléből.

"Megharapott valakit, megesik" - kommentálta Suárez esetét Tyson egy amerikai rádiónak. "Biztos vagyok benne, hogy jóváteszi majd a hibáját, és rendeződik az ügy. Annak idején én is rendeztem az ügyet Evanderrel, és továbbléptünk".

Tysont persze nem hagyta teljesen hidegen a harapásos történet, az eset óta követője lett Suáreznek a twitteren.

"Láttam a srácot a twitteren, és gondoltam utánanézek, mi is a teljes sztori."

Tysont a harapás után leléptették a meccsen, majd hárommillió dolláros büntetés mellett eltiltották a profi boksztól. Egy év múlva büntetését felfüggesztették, és folytathatta profi pályafutását. Hogy Suárez sorsa mi lesz, egyelőre kérdéses, azonban a renitens támadóra minden bizonnyal hosszú kihagyás vár.

Mike Tyson így harapta meg Holyfieldet