NBA

Sima hazai győzelmeket hozott a rájátszás második napja

Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásának második napján bemutatkoztak a nyugati top csapatok, és a címvédő is megkezdte a playoffot. Izgalmas mérkőzésekben ezúttal nem volt részünk, a Heat 23, a Thunder pedig 29 ponttal verte a Buckst, illetve a Rocketst. Az Atlanta sem tudta megszorongatni az Indianát, a San Antonio pedig éreztette a Lakersszel, hogy kevesek lesznek ők Kobe Bryant nélkül.

Oklahoma City Thunder - Houston Rockets 120-91

Csak James Harden visszatérése szolgáltatott pikantériát a Thunder és a Rockets párharcának első mérkőzésén, ha már az eredmény igen simára sikeredett. Kevin Durant maga is bevallotta, hogy fura volt Harden ellen játszani a playoff első meccsén azok után, hogy tavaly együtt meneteltek a nagydöntőbe.

Nem sikerült szépre James Harden (jobbra) visszatérése Oklahoma Citybe a párharc első mérkőzésén

De ez a fura érzés a teljesítményén nem látszódott meg az NBA alapszakaszának második legeredményesebb játékosán. Durant 24 ponttal kezdte meg a rájátszást, és ismét a csapata vezéregyéniségének bizonyult. Bár a Rockets az első félidő 11 pontos hátrányából még fel tudott kapaszkodni, utána a Thunder egy 14-1-es szakaszt produkált, amivel el is döntötték a mérkőzést.

Harden 20 ponttal tért vissza korábbi sikereinek helyszínére, de a Rockets még így is 15 ponttal végzett az alapszakasz pontátlaga alatt, és csak 36%-os hatékonysággal dobáltak a mérkőzésen. A legjobb, amit tehetnek Hardenék, ha gyorsan elfelejtik ezt a mérkőzést, és már a szerdai második felvonásra készülnek, amit szintén Oklahoma Cityben fognak rendezni.

A négy győzelemig tartó párharc állása 1-0 a Thunder javára.

Miami Heat - Milwaukee Bucks 110-87

A címvédő is elrajtolt a playoffban, és a várakozásoknak megfelelően nem kímélték LeBron Jamesék a Milwaukee Buckst. Pedig James életében nem dobott olyan keveset playoff-meccsen, mint a Bucks elleni első találkozón, de még ez sem gátolta meg azsenit abban, hogy domináljon.

James 11-szer kísérletezett, melyekből kilencet értékesített a 27 pontért, és csak két assziszttal maradt el a tripla duplától, míg Ray Allen a cserepadról érkezve keserítette meg a Bucks életét 20 egységgel. A Heat egy másodpercig sem engedte ki a vezetést a kezei közül, úgyhogy mondhatni, hogy a címvédő ott folytatja a playoffot, ahol tavaly a Thunder legyőzésével abbahagyta.

A Milwaukee-tól Brandon Jennings és Monta Ellis sziporkáztak, előbbi 26, utóbbi pedig 22 ponttal. A Bucks 2001 óta képtelen egy playoff-párharc első mérkőzését megnyerni.

A négy győzelemig tartó párharc állása 1-0 a Heat javára.

San Antonio Spurs - Los Angeles Lakers 91-79

Kobe Bryanttel is nehéz dolga lett volna a Lakersnek a második kiemelt Spurs ellen, de nélküle még nehezebb lesz. Bár Dwight Howard (20 pont, 15 lepattanó) és Pau Gasol (16 pont, 16 lepattanó) is dupla-duplával zártak, az első negyeden kívül nem igazán tudták megszorongatni a San Antoniót, mely azt követően már végig a kezében tartotta a mérkőzést.

Manu Ginobili és Tony Parker egyaránt 18 ponttal zártak, az örök ifjú Tim Duncan pedig 17 pontot és 10 lepattanót szedett össze a Lakers elleni első összecsapáson. A párharc szerdán folytatódik San Antonióban a második mérkőzéssel.

A négy győzelemig tartó párharc állása 1-0 a Spurs javára.

NBA rájátszás
Főcsoport-negyeddöntők
San Antonio Spurs - Los Angeles Lakers 91-79
Miami Heat - Milwaukee Bucks 110-87
Indiana Pacers - Atlanta Hawks 107-90
Oklahoma City Thunder - Houston Rockets 120-91