Divízió I-es jégkorong vb

Ha nincs a koreai pofon, nem nyerünk Kazahsztán ellen - Sofron István

A magyar jégkorong-válogatott 1-0-s Japán elleni győzelme után az újságírók kérdéseire elmondta, hogy a mostani harmadik hely ezen a rangos világbajnokságon nagyon jó helyezésnek számít.

Sofron csupán egy találattal zárta a tornát, de az rögtön győztes gólnak bizonyult

"Úgy gondolom, hogy egy ilyen rangos világbajnokságon a harmadik hely nagyon szép teljesítmény" - értékelt Sofron István, a magyar válogatott csatára, aki győztes gólt lőtt a japánok ellen 1-0-ra megnyert mérkőzésen. Sofron önmagával szemben kritikus volt, mivel csak az utolsó meccsen sikerült gólt szereznie, de nem akar a múlton rágódni.

"Az az igazság, hogy nekem is hiányérzetem volt, hogy nem lőttem gólt, gólokat. Sokan várták tőlem, és én is elvártam magamtól, de nem akart összejönni. Dél-Korea ellen is rengeteg helyzetet kihagytam, valahogy nem jött össze a lépés. De csináltam tovább azt, amit eddig, és örülök, hogy végül győztes gólt tudtam szerezni Japán ellen. Lehet, hogy ha korábban sikerül ez, akkor a világbajnokság is másképp alakult volna, de a múlton már nem érdemes töprengni."

Sofron szerint a koreai elcsúszáson kívül nincs szégyenkeznivalója a magyar válogatottnak.

"Úgy gondolom, hogy csak egy pofon volt a dél-koreai mérkőzés, amit úgy engedtünk ki a kezeink közül, hogy már vezettünk három góllal kétszer is. Ez ilyen sport. Azt is hozzá kell tenni, hogyha nem kapjuk azt a pofont, akkor nem nyerünk Kazahsztán ellen, ami egy történelmi bravúr volt. Összességében úgy gondolom, hogy nagyon jó világbajnokság van mögöttünk, jó meccseket játszottunk. Az olaszok ellen is egy nagyon kiélezett csatában kaptunk ki, úgyhogy nem gondolnám, hogy bárkinek szégyenkeznivalója lenne. Külön öröm, hogy ilyen csodás közönség előtt játszhattunk."