Divízió I-es jégkorong vb

Ilyenkor egyszerű szurkoló leszek - Kovács Sarolta

Ismerős arcra bukkantunk hétfő este a Papp László Budapest Sportarénában a Magyarország-Koreai Köztársaság Divízió I/A csoportos jégkorong-világbajnokságon: a junior Európa- és világbajnok öttusázó, nem mellesleg londoni olimpikon, Kovács Sarolta szurkolt piros-fehér-zöld színű sállal a nyakában a magyar fiúk sikeréért.

Kovács Sarolta öttusázó a Magyarország-Dél-Korea világbajnoki mérkőzésen

Persze annak, aki egy kicsit is jobban ismeri a Felix Promotion menedzserirodával együttműködő sportolót, nem szolgál meglepetéssel a hír, hiszen Saci rendszeres résztvevője Székesfehérváron a Sapa Fehérvár AV19 bajnoki mérkőzéseinek.

„A városban ugyebár elég nagy hagyománya van a jégkorongnak és mi egy klubban is edzünk a jégkorongozókkal. Az egyik edzőtársam nagyon nagy fan és egyszer mondta, menjünk ki, nézzük meg, biztos tetszeni fog nekem is kikapcsolódásként. Igaza lett, hiszen már első alkalommal megszerettem. Azóta, amikor csak tehetem, kimegyek. Nagyon jó, mert segít feldobni a hétköznapokat.”

A 22 éves öttusázó azt is elárulta, hogy bizony ilyenkor profi sportolóból ő is egyszerű szurkolóvá „vedlik”. „Ilyenkor a másik oldalra kerülök, szurkoló leszek, nem versenyző, ezt is bírom benne. Ugyanúgy szurkolok a kapu mögött, mint a többiek, főleg Fehérváron, ahol már elég sok indulót ismerek.”

A csinos sportolónak nem ez az első hoki-vébéje, hiszen a két évvel ezelőtti, szintén budapesti seregszemlének is részese volt. „Onnan van ez a sálam is. Egy meccsre sikerült akkor is csak kijutni, mint most, de örülök, hogy legalább az egyiket végig izgulhatom.”

Saci bizakodó volt a meccs előtt – mi már azóta sajnos tudjuk, hogy óriási meglepetésre, 4-1-es előnyről büntetőkkel kapott ki a csapat a csoportban újonc koreaiaktól. „Bízom benne, hogy óriási hangulat lesz, és mindegyik meccset meg tudjuk nyerni. Nagy álom mindenkinek a feljutás, óriási dolog lenne, de semmi sem lehetetlen. Egy meccsen bárkit meg lehet verni. Szerintem ma is nyerünk, kapunk egy-két gólt, de sokat fogunk lőni.”

Előbbi jóslat bejött, hiszen a hangulatra nem lehetett panasz, de egy-két gólnál ezúttal többet kaptak a srácok. Ettől függetlenül Saci vágya még teljesülhet, ugyanis az elitbe, vagyis az A csoportba jutásra még megmaradt az esélye a gárdának. A „szurkolólány” tehát izgulhat tovább, igaz, már csak a tv képernyője előtt.