NFL

A helyszíni nézők kiszolgálása is fókuszba kerül az új évadban

  • VNA

A következő szezonban az eddigieknél is jobban érvényesül majd a "Mindent a nézőkért!" alapelv az NFL-ben.

Bár évről-évre hatalmas sportszakmai sikerrel és óriási pénzügyi bevételekkel zárul az NFL szezon, az amerikai futball bajnokságot irányító szervezet így is igyekszik tovább fejleszteni a bajnokságot. Így van ez a közelgő 2013-as szezon kapcsán is, amely már most látszik, hogy igazi közönségsiker lesz. Az NFL által közzétett adatok szerint ugyanis a következő évad alapszakasz mérkőzéseire szóló jegyek 98%-a (!) már most gazdára talált. A liga szakemberei ugyanakkor nem feltétlenül csak számokban mérik a fejlődés útját, hanem szeretnének még jobb hangulatú meccseket látni a stadionokban.

Ennek szólnak azok a kisebb pontosítások, módosítások, amelyektől a meccsek alatti stadionhangulat javulását várják a 2013/14-es évadban. Ennek megfelelően a jövőben az eddig 30 másodperc helyett már csak húsz másodperccel a tényleges játék megindulása előtt kell befejezni a központi hanghatásokat, hangeffekteket, ellenben a videó kivetítők (hang nélkül) most már bármikor bevethetőek a hangulatfokozó és a közönséget zajkeltésre buzdító feliratok kivetítésére. A csapatok eligazító értekezletén az is elhangzott a múlt héten, hogy kötelező lesz a stadionok öltözőiben is kamerákat elhelyezni, amelyeket a helyi televíziós rendező bármikor mutathat, igaz az öltözőkből egyelőre hang nélkül lehet csak jeleket sugározni.

Szintén újítás az is, hogy a hazai csapatok kötelesek a kivetítőkön televíziós ismétlést mutatni valamennyi pontszerző akcióról, eladott labdáról illetve minden olyan eseményről, amely a meccs alakulása szempontjából fontos lehet. Az olyan eseményeket pedig, ahol videóbíró segítségét kéri bármelyik csapat, többször is kell lassítani, ráadásul úgy, hogy a "lehető legjobb kamera szöget" megmutatva is megismételjék az eseményeket. Mindez egybecseng azzal a korábban kijelölt koncepcióval, amely a jövőben az NFL meccsek "tévés élményét" szeretné a helyszíni nézők számára is biztosítani.