NHL

Góllövőt vesztett el a playoffra a Minnesota

  • MD

Dany Heatley, a Minnesota Wild csatára a San Jose elleni mérkőzésen sérült meg, és végül a válla műtétet igényelt, így már csak jövőre számíthat rá a csapat.

Amikor már úgy tűnt, hogy a Minnesota Wild végre elkapja a fonalat, és összeáll a szabadügynökökkel megerősített gépezet, fontos tagot vesztett el a csapat. Dany Heatley, aki korábban két szezont is 50 góllal zárt, a múlt szerdai San Jose elleni mérkőzésen szenvedett vállsérülést, ami végül olyan komolynak bizonyult, hogy meg kellett műteni.

A műtét miatt Heatley az idei szezonban és a playoffban sem lehet már a Wild segítéségére, jelentősen megnehezítve a Wild dolgát, melynek mostanában gondjai akadnak a góllövéssel - áprilisban eddig öt mérkőzésen csupán hat találatot jegyeztek Zach Pariséék, és csupán egyetlen győzelmük van eddig a hónapban.

Dany Heatley szezonja korai véget ért vállműtétét követően

Az orvosok mindenesetre derűlátóak a csatár felépülésével kapcsolatban, aki a jövő évi szezonkezdetre mindenképpen bevethető lesz. Heatley-nek már csak egy éve van hátra a busásan fizető szerződéséből, jövőre még 7.5 millió dollárral fogja terhelni a Wild fizetési sapkáját, ugyanakkor bére csupán 5 millió lesz.

Heatley idén 36 mérkőzésen 11 gólt és 21 pontot szedett össze. Mióta átkerült a nyugati főcsoportba 2009-ben, a korábban gólérzékenységéről híres csatár csak szenved: egy 82 pontos első évet követően 2010-11-ben 64, tavaly pedig már csak 53 pontot termelt, idén pedig már visszaszorult a második sorba Zach Parisé nyári érkezésével.