Jégkorong

A fiatalítás élére keressük az új edzőt - Ocskay Gábor

A Sapa Fehérvár AV19 szakosztály-igazgatója, Ocskay Gábor a csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta, ha a felnőttek szereplésével nem is kerülhetett fel a hab a tortára – szemben az utánpótlással -, a Magyar Kupa-győzelem egy islert megért.

"Nagy örömet jelent, hogy akadémiánk harmadik befejezett éve után a fiatalok egy ilyen csodálatos serleget tudtak letenni az asztalra – idézi a sportvezetőt az albavolanhockey.hu. Mint ismert, a Volán U20-as együttese bajnoki címet szerzett az EBEL-ben. – Erre a sikerre szükségünk is volt. A felnőttekről is essék pár szó, no, nem azért, hogy könnyedén túllépjünk az idei szereplésünkön, de a menedzsment folyamatosan figyelte az eseményeket. Olyan örömet ezúttal nem tudtunk szerezni a szurkolóinknak, mint az utánpótláscsapataink, a mi tortánkra nem került hab, de a fiatalokéra igen. És ezt a sikert, a tegnapi végső győzelmet 1500 drukker láthatta a helyszínen, ami azt bizonyította, mennyien szeretik és figyelik az utánpótlás eseményeit is."

"Ki kell emelni a fantasztikus szurkolótáborunkat, mert ilyen háttérbázisa nem sok csapatnak van. Ezért is örömteli, hogy az utánpótlás ilyen sok embernek okozott sikerélményt. A felnőtt csapat szereplésének a kiértékelése megtörtént, s legalább egy Magyar Kupa-győzelmet idén is fel tudtunk mutatni, ami már régen sikerült, hiszen vagy mi nem indultunk, vagy a szövetség nem rendezte meg a sorozatot."

A sajtótájékoztatón szóba került a jövő vasárnap kezdődő, hazai rendezésű világbajnokság is. "Tíz nap múlva rajtol a divízió 1-es vb, s már másfél hónapja az összes jegy elfogyott. Szinte magam sem hittem el, hogy ekkora az érdeklődés. A feljutás, ha bekövetkezik, az maga lesz a csoda, mert a reális helyezés – és ezt régi motorosként mondom, aki lassan ötven évet töltött el a sportágban – a harmadik-negyedik hely környékének az elérése. Persze, sok csodát megéltünk már."

Ocskay Gábor a Volán jövőjéről, a menedzsment előtt álló feladatokról is beszélt. "Az elmúlt hat év során több személycserét éltünk át, de az elkövetkező évek arról szólnak majd, hogy felépüljön egy új csapat. Ennek az új gárdának a magjai már el lettek vetve, s most intenzíven kell locsolni ezeket a magokat, éppen azért, hogy legyenek új „Palkovicsok”, új „Sofronok”, új „Bálizsok”, s legyenek ismét 150-200-szoros válogatott játékosaink. Tegnap a fiatalok az EBEL teljes vezérkara, az Erste Bank igazgatója előtt bizonyítottak, s ezzel sokat tudtunk letenni az asztalra. Az egyik legnagyobb nemzetközi sikert értük el a jégkorongban. A tervekről néhány szóban: először is stabilizálni kell az anyagi helyzetünket, ami messze nem rózsás, de kormányzati segítséggel már sikerült egy nagy lyukat befoltozni. Ám egy hasonló tétel még ott lebeg előttünk. Szeretnénk ezt letisztázni, de nem lesz könnyű. A másik, hogy keressük azt az edzőt – s remélem, rövidesen meg is találjuk -, aki a fiatalítás élére áll. Nem titok, három tengerentúli szakemberrel tárgyalunk, a vasmacska még nincs ledobva ez ügyben. Az akadémia feltételein további javulás várható, így ha ezt a három pontot képesek leszünk megoldani, akkor ismét teltházas meccseket játszhatunk, s minden szurkoló olyan szájízzel mehet haza, hogy ide máskor is érdemes kijönni. Ezért dolgozunk."