NHL

A csapatkapitány is áldozatául esett a buffalói nagytakarításnak

  • MD

A Buffalo Sabres elcserélte csapatkapitányát, Jason Pominville-t a Minnesota Wildba, a kapusként játszót Matt Hackettért, Johan Larssonért és egy első, illetve egy második körös drafthúzásért cserébe.

Jason Pominville nem élte túl a nagytakarítást Buffalóban, hiába szolgálta a csapatot csapatkapitányként. Pominville-t a hét elején megkérte a Sabres menedzsmentje, hogy adja meg azon csapatok listáját, ahová feloldaná cserezáradékát, és végül a Minnesotába került a kívánsága szerint. A Wild Matt Hackettet és Johan Larssont küldte vissza Buffalóba egy első és egy második körös draftjoggal együtt, amivel már ki lehet jelenteni, hogy a Sabres a fiatalítás útjára lépett.

Jason Pominville az eddigi csalódást keltő szezonját a Minnesotában teheti szebbé

Pominville az élete egyik legjobb idényét zárta tavaly 30 góllal, de idén a csapat többi tagjával együtt csak szenvedett: 37 meccsen 10 találatot szerzett, és másik 15-öt készített elő. Pominville az utóbbi hét szezonban mindösszesen kilenc meccsen nem tudott pályára lépni, így igazi stabil pontnak számított Buffalóban.

Pominville 2005-ben mutatkozott be az NHL-ben, és 578 mérkőzésen 185 gólt, valamint 271 asszisztot jegyzett. Jelenlegi szerződése a következő idényben jár le, 5.3 millió dollárral fog beleszámítani a Minnesota Wild fizetési sapkájába. Pominville-nek van playoff-tapasztalata is, ami jól fog jönni a Wild számára, hiszen a Minnesota utoljára 2008-ban szerepelt rájátszásban.