Jégkorong

Tokaji és Sofron már a vb-re koncentrál

A tavaly bronzérmes Sapa Fehérvár AV19 nyerte a jégkorong Magyar Kupát, mivel a csütörtöki, miskolci döntőben sima, négygólos győzelmet aratott a házigazda Jegesmedvék ellen. A Volán támadója, Sofron István úgy véli, a magyar hoki fejlődésének jót tesz, ha minél több csapatból érkeznek játékosok a válogatotthoz.

"Túlzás lenne azt mondani, hogy ezzel a kupagyőzelemmel feltettük az i-re a pontot, de mindenképpen fontos volt, hogy egy hónap után ismét tétmérkőzéseket játszhattunk – kezdte a csapatkapitány Tokaji Viktor az albavolanhockey.hu-nak – A Dunaújváros és a Miskolc ellen tértünk vissza a jégre, egészen addig nagyon kemény felkészülésben volt részünk. Természetesen örülünk a Magyar Kupa megnyerésének, s ki kell emelni, hogy a Miskolc rendkívül szimpatikusan küzdött ellenünk. Nem volt könnyű dolgunk, minden korongért meg kellett harcolnunk. Innentől kezdve a két és fél hét múlva kezdődő világbajnokságra koncentrálunk, de még addig is kemény munka vár ránk – zárta szavait a hátvéd."

A gólzsák Sofron István elárulta: a magyar hoki fejlődésének jót tesz, ha minél több csapatból érkeznek játékosok a válogatotthoz. "Küzdelmes mérkőzésen vagyunk túl. Az pedig kimondottan jót tesz a magyar jégkorongnak, ha minél több együttesből érkeznek játékosok a válogatotthoz. Itt most arra gondolok, hogy a nemzeti csapatban is akad két olyan korongos, akik nagyon szimpatikusan küzdenek, s jó látni a szemükben a tüzet, a bizonyítási vágyat. Ez vezethet eredményre. Egyébként az eddigi felkészülésünk rendkívül kemény volt, de Rich Chernomaz szövetségi kapitány biztosan tudja, mennyi munka kell ahhoz, hogy a világbajnokságon legyünk csúcsformában" – bizakodott a Sapa Fehérvár AV 19 támadója.