NHL

Gólgazdag csoportrangadót nyert a Minnesota

Még két mérkőzést játszottak az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) 57. játéknapján a kora délutáni órákban. A Minnesota Wild tízgólos találkozón aratott diadalt Denverben, míg az Ottawa Kyle Turris duplájával verte hosszabbításban a Buffalo Sabrest.

Colorado Avalanche - Minnesota Wild 4-6

Szebb szezonbeli bemutatkozást is el tudott volna képzelni Jean-Sebastien Giguere, a Colorado Avalanche kapusa. A portás először kezdett a szezonban, azonban csak 20 percig tartott a szereplése, miután a Minnesota Wild Devin Setoguchi vezérletével négyszer is felavatta őt. Giguere kapujára 14 lövés érkezett az első harmadban.

A Vadak hatszor is betaláltak a csoportrivális Colorado ellen, tartva ezzel a lépést a csoportbajnoki címért folytatott versenyben

A hazaiak a folytatásban egalizálni is tudtak volna, azonban Szemion Varlamov sem tudott hibátlan maradni a kapuban, így végül a csütörtöki 5-3-as vereség után ismét kikaptak a Wildtól. A vendégeknél 11 játékos szerzett legalább egy pontot, Dany Heatley két asszisztjával pedig már 400-nál jár pályafutása során. A Wild beérte az északnyugati első Vancouvert, viszont a több lejátszott mérkőzés miatt továbbra is csak a csoport második helyén tartózkodnak.

Buffalo Sabres - Ottawa Senators 3-4 h.u.

Két gyenge formának örvendő csapat találkozott Buffalóban, és a gyenge védelmek végül egy gólgazdag mérkőzéshez asszisztáltak. Kyle Turris a vendégek, az idén gyenge szezont futó Drew Stafford a hazaiak oldaláról duplázott, de az előbbi örvendhetett igazán a második találatnak, mivel az a hosszabbításban eldöntötte a két pont jussát.

Az Ottawa csupán a második sikerét jegyezte az utóbbi nyolc találkozóján, és az elmúlt 11 mérkőzésén rendre egy gól döntött. Az NHL rekordját a Chicago tartja az egygólos találkozókban, 1997-98-ban 12 mérkőzést játszott egymás után a Blackhawks, melyeken egyetlen találat volt a különbség.

NHL
57. játéknap
Colorado Avalanche - Minnesota Wild 4-6
Buffalo Sabres - Ottawa Senators 3-4 h.u.
   
Korábban:  
Pittsburgh Penguins - New York Rangers 3-0
Boston Bruins - Washington Capitals 4-1
   
Később:  
Columbus Blue Jackets - Phoenix Coyotes  
Tampa Bay Lightning - Carolina Hurricanes  
New Jersey Devils - Montreal Canadiens  
Toronto Maple Leafs - Winnipeg Jets  
Florida Panthers - New York Islanders  
St. Louis Blues - Anaheim Ducks  
Dallas Stars - Chicago Blackhawks  
Vancouver Canucks - Detroit Red Wings  
Los Angeles Kings - San Jose Sharks