NHL

A Dallas vetett véget a San Jose győzelmi sorozatának

Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) 79. játéknapján véget ért a San Jose Sharks hétmeccses győzelmi sorozata, miután szétlövésekkel kikaptak a Dallas Starstól. A Chicago hátrányból fordítva nyert a Nashville ellen, és ezzel bebiztosította playoff-helyét a nyugati főcsoportban.

San Jose Sharks - Dallas Stars 4-5 szétlövésekkel

A Dallas Stars folytatta jó sorozatát a csoportrangadókon, és még kétgólos hátrány sem riasztotta vissza a megfiatalított Csillagokat, hogy belerontsanak a San Jose Sharks otthoni ünneplésébe. Két harmad után talán már a zsebükben érezték Joe Thorntonék zsinórban szerzett nyolcadik győzelmüket, de az újonc Alex Chiasson vezérletével egalizálni tudta a vendégek a rendes játékidő lejárta előtt.

A Stars idegenben tudta meglepni a San Jose Sharkst

A lutrinak is becézett szétlövésekben Jamie Benn tudott eredményes lenni, míg Kari Lehtonen mindhárom hazai kísérletet hárította, így a Dallas pontot tett a Sharks győzelmi sorozatának végére. Lehtonen végül 32 védéssel zárta a találkozót. A Stars így feljött négy pontra a nyugati nyolcadik Detroitra, és bár elcserélték Derek Royt és Jaromir Jagrt is a múlt héten, láthatóan nem adják fel a reményt a rájátszással kapcsolatban.

Chicago Blackhawks - Nashville Predators 5-3

Csak idő kérdése volt az év eleji menetelés után, hogy mikor kvalifikálja magát a Chicago a playoffba, és végül a liga első csapataként a Nashville legyőzésével meg is történt ez. A Nashville a harmadik harmad elején még úgy tűnt, hogy elodázhatja a chicagói örömöket, de Brandon Saad és Jonathan Toews 55 másodperc alatt fordítottak, amire már a vendégeknek nem volt válasza.

A Chicago egymás után ötödször jutott be a playoffba. A Nashville-t a hétvégén kétszer is legyőzték, amivel 13-0-1-re javították mérlegüket a csoportriválisokkal szembeni mérkőzéseken. Ray Emery a hazai kapuban 19 védést mutatott be a szombati shutoutja után, ezzel pedig már 14-1-es mérlegen áll a szezonban.

Washington Capitals - Tampa Bay Lightning 4-2

Alexander Ovecskin nem áll le, míg biztossá nem válik a Washington playoffba jutása. Ovecskin a múltkori mesterhármasát ezúttal egy duplával fejelte meg a Tampa Bay Lightning ellen, amivel már 16 gólnál jár az utóbbi 14 mérkőzésén, amik közül tízet játszottak két egymást követő napon.

Ironikus módon Ovecskin a mai teljesítményével pont az ellenfél gólkirályi címére törő játékosát, Steven Stamkost érte utol szezonbeli 25. találatával. A Washington sorozatban négyet nyert, és immáron egyedül uralja a délkeleti csoportot, két ponttal mennek a második Winnipeg Jets előtt.

Florida Panthers - Ottawa Senators 2-1

Az Ottawa Senators mostanában már úgy játszik, ahogy az várható lett volna tőlük a rengeteg sérülést követően. A kanadai főváros csapata Floridában maradt alul ezúttal, pedig a csapat végre visszakapta Craig Andersont, a kezdőkapust, aki még a szezon korai szakaszában sérült le.

Anderson remek mérleggel vágott neki a Florida elleni mérkőzésnek, mivel az utóbbi 10 mérkőzésén 9-0-1-es mutatóval rendelkezik az egykori klubja ellen, azonban góllövésben nem tudta kisegíteni csapatát. Scott Clemmensen, a túloldali kolléga 40 lövést hárított, Marcel Goc és Dmitrij Kulikov pedig a gólokat szállították a Panthersnek, mely az utóbbi öt mérkőzése közül négyet megnyert. Az Ottawa már sorozatban három vereségnél jár, és már csak két pont az előnye a New York Rangersszel és a New York Islandersszel szemben.

Columbus Blue Jackets - Minnesota Wild 0-3

Jason Pominville első mérkőzése a Wild színeiben nem sikerült rózsásan, a második már annál inkább. Pominville góllal és assziszttal járult hozzá az idegenbeli magabiztos győzelemhez, és jutalmul még a családját is a közönség soraiban tudhatta Ohióban. Niklas Backstrom 24 lövést hárított a shutouthoz, amivel a Wild pontot tett három mérkőzés óta tartó vereségsorozatának.

Buffalo Sabres - New Jersey Devils 3-2 szétlövésekkel

A New Jersey Devils már sorozatban hetedszer maradt alul Ilja Kovalcsuk hiányában, de legalább az Ördögök egy pontot szereztek ezúttal, amivel kettő pontra csökkentették a különbséget a nyolcadik Islanders mögött. A Devilsnek 2001 óta nem volt ilyen hosszú nyeretlenségi sorozata, és hét meccset utoljára a '80-as években vesztettek el sorozatban. A Buffalo eközben csendben kapaszkodik felfelé a tabellán, és már 11.-ek keleten, négy ponttal lemaradva a nyolcadik helyről.

Anaheim Ducks - Los Angeles Kings 4-3 szétlövésekkel

Hiába dominálta lövések terén a mérkőzést a Los Angeles Kings, az Anaheim Ducks egyetlen alkalommal sem került hátrányba a mérkőzés során. Viktor Fasth 35 védéssel tartotta a lelket a csapatan, Corey Perry pedig betalált a rendes játékidőben és a szétlövések során is, amivel a Ducks megnyerte a mérkőzést, és tovább erősítette első helyét a csendes-óceáni csoportban.

NHL
79. játéknap
San Jose Sharks - Dallas Stars 4-5 szétlövésekkel
Florida Panthers - Ottawa Senators 2-1
Columbus Blue Jackets - Minnesota Wild 0-3
Chicago Blackhawks - Nashville Predators 5-3
Washington Capitals - Tampa Bay Lightning 4-2
Buffalo Sabres - New Jersey Devils 3-2 szétlövésekkel
Anaheim Ducks - Los Angeles Kings 4-3 szétlövésekkel
   
Korábban:  
Detroit Red Wings - St. Louis Blues 0-1
NHL
Tabella
Csapat LM P Helyezés Csapat LM P
Chicago Blackhawks* - x 38 62 1. Pittsburgh Penguins* - x 39 58
Anaheim Ducks* 39 57 2. Montreal Canadiens* 38 55
Vancouver Canucks* 38 48 3. Washington Capitals* 39 42
Los Angeles Kings 39 48 4. Boston Bruins 37 52
San Jose Sharks 38 47 5. Toronto Maple Leafs 38 46
Minnesota Wild 38 46 6. Ottawa Senators 38 44
St. Louis Blues 37 44 7. New York Rangers 38 42
Detroit Red Wings 39 43 8. New York Islanders 39 42
Phoenix Coyotes 38 40 9. New Jersey Devils 39 40
Dallas Stars 38 39 10. Winnipeg Jets 40 40
Edmonton Oilers 38 39 11. Buffalo Sabres 39 38
Columbus Blue Jackets 39 39 12. Philadelphia Flyers 38 37
Nashville Predators 40 38 13. Carolina Hurricanes 37 34
Calgary Flames 37 30 14. Tampa Bay Lightning 38 34
Colorado Avalanche 38 29 15. Florida Panthers 39 32
LM=lejátszott meccs, P=szerzett pont, *=csoportelső x=bejutott a playoffba