NHL

Hatalmas pofont kapott a Minnesota a playoff-verseny hajrájában

Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) 98. játéknapján tovább éleződött a helyzet a nyugati főcsoportban, miután a Minnesota Wild hazai pályán 6-1-re kikapott az Edmonton Oilerstől. Az utolsó két fennmaradt hely így a szombati játéknapon talál gazdára.

Minnesota Wild - Edmonton Oilers 1-6

Csupán egy győzelmet kellett volna bezsebelnie a Minnesota Wildnak hazai pályán, hogy az utolsó alapszakasz-mérkőzés előtt ne kelljen a szurkolóiknak a körmüket rágni a playoff-részvételt illetően. Az ellenfél is ideálisnak tűnt, hiszen az Edmonton Oilerst eddig mindháromszor legyűrték a szezonban, azonban Jordan Eberléék csúnya meglepetésben részesítették a Vadakat.

Nem könnyítette meg saját dolgát a Minnesota, mely akár szombaton a playoffról is lecsúszhat

Corey Potter és Nail Jakupov is dupláztak, Taylor Hall és Jordan Eberle pedig góllal és két assziszttal vette ki részét a fölényes sikerből, amihez Nyikolaj Habibulin is asszisztált a maga 38 védésével. A Minnesota így hoppon maradt, és szombaton mindenképp nyernie kell a Colorado ellen, ha nem akar a Detroit és a Columbus eredményeivel törődni. Amennyiben Pariséék kikapnának, és a Columbus legalább egy pontot szerezne, akkor a Minnesota lemaradna a rájátszásról a nagy nyári beruházás ellenére.

Buffalo Sabres - New York Islanders 2-1 szétlövésekkel

A Buffalo Sabres utolsó meccsét játszotta a szezonban, mely végeredményben ismét csalódás lett a Sabres szurkolók számára. Ryan Miller 500. mérkőzését játszotta a Sabres színeiben, ami lehet, hogy egyben utolsó szereplése volt a csapatnál. Milleren nem látszott a meccsen, hogy izgulna a jövője miatt, 30 védés mellett a szétlövésekben mindhárom vendég kísérletezőt megállította. Thomas Vanek volt a másik nyerőember, aki gólpasszt jegyzett, majd a rávezetésekben egyedüliként eredményes tudott lenni.

A Sabres így győzelemmel búcsúzhatott a közönségétől, de előreláthatólag alaposan meg fog változni a csapat képe jövőre, hiszen ezúttal is lemaradtak a rájátszásról. Az Islanders már biztos ott lesz az április 30-án kezdődő küzdelmekben, és a mostani ponttal fellépett a hatodik helyre keleten, így jelen állás szerint a Washingtonnal mérkőznének meg az első körben.

Chicago Blackhawks - Calgary Flames 3-1

A Chicago számára már nem igazán volt tétje a mérkőzésnek, azonban így sem kényelmeskedték el a dolgot Patrick Kane-ék. Az első harmadban alig három és fél perc alatt Kane és Jonathan Toews is betaláltak Joey MacDonald hálójába, amire később Chris Butler emberhátrányból válaszolt, de a Lángoktól ennél többre nem tellett.

A Blackhawks az utóbbi 14 meccsén 11-1-2-es mérleggel büszkélkedhet, és mondhatni kirobbanó formában fogja megkezdeni a playoffot függetlenül az utolsó meccs eredményétől. A Calgarynak ez volt a szezonfinálé, a Flames sorozatban három vereséggel tett pontot egy újabb csalódást keltő szezon végére.

Phoenix Coyotes - Colorado Avalanche 4-5 szétlövésekkel

A Phoenix nemcsak utolsó hazai mérkőzésére, hanem utolsó arizonai találkozójára készült, de nem sikerült méltóképpen búcsúzni a szezontól. Záporoztak a gólok az Avalanche ellen, de végül szétlövésekig jutott a mérkőzés, amit Matt Duchene találata döntött el, aki egyébként a rendes játékidőben három asszisztot is jegyzett.

A Phoenix sorsa a levegőben lóg, a csapat az NHL minden igyekezete ellenére valószínűleg új tulajdonosok kezébe kerül, és abban az esetben átteszi székhelyét egy új városba. Kansas City, Seattle és Quebec lehet a befutó a versenyben. A Coloradóra szombaton a Minnesota vár, és ha Parisééket is megtréfálnák, akkor kiejthetnék őket a playoff-versenyből, csoportriválisként pedig mást sem kívánhatnának Duchene-ék.

NHL
98. játéknap
Buffalo Sabres - New York Islanders 2-1 szétlövésekkel
Minnesota Wild - Edmonton Oilers 1-6
Chicago Blackhawks - Calgary Flames 3-1
Phoenix Coyotes - Colorado Avalanche 4-5 szétlövésekkel
NHL
Tabella
Csapat LM P Helyezés Csapat LM P
Chicago Blackhawks* - x 47 77 1. Pittsburgh Penguins* - x 47 70
Anaheim Ducks* - x 47 66 2. Boston Bruins* - x 46 61
Vancouver Canucks* - x 47 59 3. Washington Capitals* - x 47 55
St. Louis Blues - x 47 58 4. Montreal Canadiens - x 47 61
Los Angeles Kings - x 47 57 5. Toronto Maple Leafs - x 47 57
San Jose Sharks - x 47 57 6. New York Islanders - x 48 55
Detroit Red Wings 47 54 7. Ottawa Senators - x 46 54
Minnesota Wild 47 53 8. New York Rangers - x 47 54
Columbus Blue Jackets 47 53 9. Winnipeg Jets 48 51
Phoenix Coyotes 47 49 10. New Jersey Devils 47 48
Dallas Stars 47 48 11. Buffalo Sabres 48 48
Edmonton Oilers 47 43 12. Philadelphia Flyers 47 47
Calgary Flames 48 42 13. Carolina Hurricanes 47 42
Nashville Predators 47 41 14. Tampa Bay Lightning 47 40
Colorado Avalanche 47 39 15. Florida Panthers 47 34
LM=lejátszott meccs, P=szerzett pont, *=csoportelső x=bejutott a playoffba