Európa Liga

Az EL-ben jobban megy az angoloknak, hárman is a legjobb nyolc között

Kialakult a legjobb nyolc mezőnye a labdarúgó Európa Ligában. Angol dominancia, három csapat is a negyeddöntőbe jutott a szigetországból.

Amíg a Bajnokok Ligájában egyetlen angol csapat sem került be a legjobb nyolc közé, addig az Európa Ligában hárman is kvalifikálták magukat a negyeddöntőbe. Egyiknek sem volt sima útja, a Chelsea a hazai visszavágó szünetében még kiesésre állt a Steaua ellen, ám a második félidőben kiharcolta a továbbjutást. A Tottenhamnek nem volt elég a hazai háromgólos siker az Inter ellen, mert a milánói visszavágón túlórára kényszerült és végül csak idegenben rúgott góllal lépett a következő körbe. Úgy tűnt, a Newcastle meccse is hosszabbításba hajlik, ám a ráadás perceiben Cissé tovább fejelte a csapatot az Anzsi ellen.

Az angolokon kívül az orosz Rubin Kazany, a török Fenerbahce, a portugál Benfica, az olasz Lazio és a svájci Basel jutott tovább.

A negyeddöntők párosításait pénteken 12:40-től a svájci Nyonban sorsolják. A sorsolásról élő szöveges tudósításban számolunk be a hatharom.com-on.

Európa Liga
a legjobb nyolc mezőnye
Chelsea (angol)
Newcastle (angol)
Tottenham (angol)
Rubin Kazany (orosz)
Basel (svájci)
Benfica (portugál)
Fenerbahce (török)
Lazio (olasz)