NHL

Eltiltásra számíthat az Anaheim Ducks gólvágója - videó

  • MD

Corey Perry a góljairól híresült el Anaheimben, de most egy időre lehet nélkülöznie kell őt a csapatnak, miután Perry a Minnesota Wild ellen a második harmadban egy kései ütközéssel leterítette Jason Zuckert, a hazaiak játékosát. Perry telefonon keresztül kapja majd meg a fegyelmi bizottság döntését, ami maximum ötmeccses eltiltást jelenthet majd a csatár számára.

Mint az látható a videón, Corey Perry triplán vétkezett Jason Zucker leütközése során: először is akkor történt meg a testi kontaktus, amikor Zuckernél már nem volt ott a korong, tehát késői ütközésről van szó. Másodszor Perry könyöke Zucker fejével érintkezett, ami veszélyesnek minősül, és az NHL az elmúlt években pont az ilyen megmozdulásokat akarja kiszedni a játékból. Harmadszor az Anaheim csatárának egy lába elhagyja a jégfelületet, amit nagyon nem szokott szeretni a fegyelmi bizottság, főleg ha sérülést eredményez az az ütközés később, mint az jelen esetben is bekövetkezett.

Perry ötperces nagybüntetést kapott, és egyben véglegesen kiállították őt. A csapata végül 2-1-re nyert, de Perry akár ötmeccses eltiltásban is részesülhet az esetet követően.