Baseball

Tömegbunyóvá fajult a Kanada-Mexikó derbi a világbajnokságon - videó

  • MD

Sok sportágban kerül sor kakaskodásra a játékosok között, de valószínűleg a baseballra gondolnának a legkevesebben, amikor egy sporthírekben felmerül a tömegbunyó szó. A jelenleg Phoenixben zajló baseball világbajnokságon azonban mégis ez következett be a Kanada-Mexikó derbin, melynek kilencedik inningjében elszabadultak az indulatok.

Mint az a videóból is látható, szóbeli és gesztusbeli inzultus előzte meg a tömegverekedést, mely a kilencedik inningben - az utolsó játékrészben - robbant ki. Az összeakaszkodás után a szurkolók is úgy érezték, hogy szeretnének részt venni az eseményekben és egy műanyag üveggel megdobták a kanadai dobó edzőt, Denis Boucher-t, mire az egyik kanadai játékos visszadobta azt a lelátóra. A lefújás után sem csillapodtak a kedélyek, akkor az egyik néző egy labdával találta el majdnem Larry Walkert, a kanadai csapat első bázis edzőjét.

A találkozót egyébként 10-3-ra nyerte a kanadai válogatott, ezzel pedig Mexikót kiejtette a tornáról. A verekedésben senki sem sérült meg.