Sportfogadás

Minden idők leghihetetlenebb elbukott fogadásai

Liverpool-blama tíz perc alatt, öt gól az utolsó harmadban, szurkolók miatt elbukott hendikep. Íme a történelem legnagyobb blamái a sportfogadók számára.

Nemrég számoltunk be az NFL negyedik hetének Monday Night Footballjáról, amikor is a fogadók hatalmasat buktak a Kansas City utolsó percben szerzett touchdownja miatt. Nyilván akik nyertek az elképesztő jelenetekkel, azok elmormogták egy imát, míg a vesztes fél örökre megátkozta az egész sportfogadást. Ám mint arra a Covers összeállítása rávilágít, nagyon messze nem a Chiefs-Skins meccs volt a legdurvább bad beat az elmúlt években.

Labdarúgás
Premier League, Crystal Palace-Liverpool
Tipp: Liverpool

A 2014-es szezon utolsó fordulóiban járunk, a Liverpool és a Manchester City küzd a bajnoki címért. A 36. fordulóban előbb Steven Gerrard legendás elcsúszása azt jelenti, a Chelsea három pontot rabol el Brendan Rodgers csapatától, majd a 37. fordulóban a Vörösök 3-0-s előnyt adnak le a Crystal Palace ellen a 79. perc után. Ma már persze tudjuk, hogy önmagában a Liverpool londoni győzelme nem jelentett volna PL-aranyat, ám a mérkőzés előtt 1.55-ös odds a vendégek sikerére az utolsó 10 percre fordulva alighanem már nem is volt fogadható 1.00-ért sem. A különböző matematikai elemzések szerint a 79. percben a Liverpool győzelmének az esélye gyakorlatilag 100% volt.

Amerikaifutball
2012 Belk Bowl, Duke-Cincinnati
Tipp: Duke +9.5

Másfél perc van hátra a mérkőzésből, a Duke támad a Cincinnati 5 yardosáról, az állás 34-34. Csupán az a kérdés, hogy csodával határos módon megmenti-e hosszabbításra a Cincinnati a meccset vagy behúzza a Duke - gondolhattuk volna jogosan. Ám egy labdaeladás, egy 83 yardos TD-passz és egy interception utáni visszahordott TD azt jelenti, hogy a Cincinnati 48-34-re nyer. A vesztes szelvénnyel rendelkezőket pedig állítólag a mai napig orvosok kezelik...

Kosárlabda
2013 MAAC Championship Game, Iona-Manhattan
Tipp: Iona -4

Hat másodperc van hátra, amikor egy zsákolással az Iona 60-52-es előnyhöz jut a Manhattan ellen az MAAC főcsoport döntőjében. Mi baja lehet innentől annak, aki megfogadta az Iona -4-es hendikepjét? Gyakorlatilag semmi. Még az is belefért, hogy a Manhattan egy utolsó másodperces triplával 60-55-re szépítse az állást. A cheerleaderek ujjonganak, a cserejátékosok berohannak a pályára, a szurkolók őrjöngenek a lelátón, mindenki boldog. Majd a szorgos játékvezető jelzi, hoppá, van még néhány tized a mérkőzésből. A korai ünneplés miatt technikait kap az Iona, két büntetőhöz jut az ellenfél, a végeredmény pedig így 60-57. A végeredményen persze mit sem változtat, de hogy nem lennénk az Ionára fogadók helyében, az tuti!

Amerikaifutball
2014 Popeyes Bahamas Bowl, Central Michigan-Western Kentucky
Tipp: Western Kentucky -3

49-14 a Western Kentuckynak az utolsó negyed kezdetén. Ilyenkor ha valaki éppen a konzolon játszik, akár le is mehet a boltba egy kiló kenyérért, a gép akkor sem tudja megfordítani a mérkőzést. 35 pontos hátrányt ledolgozni egy negyed alatt gyakorlatilag már akkor lehetetlen, ha a csapat tényleg csak térdel. Ám a Central Michigannek a 35-ből 34 sikerült, ráadásul hogy. De hogy! A mérkőzés utolsó játéka ugyanis egy 75 yardos, több hátrapasszal fűszerezett touchdown volt, amely után úgy gondolta a Michigan, hogy kétpontossal meg is nyerik a meccset. A fogadók már ebben a pillanatban tudták, hogy vesztettek, de végül a csapat is, hiszen a kétpontos nem sikerült. A -3-ra fogadók pedig valószínűleg a mai napig nem teljesen értik, hogy minek voltak a részesei.

Jégkorong
2000, NHL-alapszakasz, St. Louis-Toronto
Tipp: Toronto

Az elmúlt évtizedekben megszokhattuk, hogy ami a Liverpool Angliában, ami a Cleveland Browns az NFL-ben, az a Toronto Maple Leafs az NHL-ben. Maga a mérkőzés óriási jelentőséggel nem bírt, hiszen csak egy alapszakasz-találkozó volt, de azért így sem lettünk volna a kanadai csapatra fogadók helyében. A Toronto 17 perccel a vége előtt 5-0-ra vezetett, a hosszabbításban mégis kikapott 6-5-re. Az egyenlítő gól 17 másodperccel a vége előtt született.

Baseball
2015, MLB-alapszakasz, Oakland-Houston
Tipp: 7.5 pont alatt

Nem maradhat ki a listából a negyedik major liga sem, a legfrissebb emlékeink pedig erről a mindössze két és fél éves mérkőzésről lehetnek. A találkozó a két elit pitcher, Dallas Keuchel és Scott Kazmir parádézásáról szólt, mindössze 12 embert engedtek bázisra kilenc inning alatt, pont viszont nem esett a "rendes játékidőben". Az extra inningekben aztán beindult a gyártás, a 10. játékrészt 2-2-re hozták le, majd a 11.-ben újabb 5 run született, így végül 5-4-re nyert az Oakland. Az általunk ismert számokkal valószínűleg leírhatatlan lenne, hogy mi lehetett erre a reális odds kilenc inning elteltével.

Szintén elképesztő volt, ahogyan olvasónk, Tricetarops elbukta a fogadását egy máig emlékezetes, 2014-es Euroliga-mérkőzésen. A vesztes fogadást ekkor egy saját palánk alól bevágott tripla hozta meg.

Egy biztos, ezeket az elbukott fogadásokat feldolgozni már önmagában felér néhány nyertes szelvénnyel. Ha pedig szeretnéd megtudni, milyen hibákat nem szabad elkövetni a sportfogadásban, olvasd el erre vonatkozó cikkünket vagy pedig olvasd el a Nyerő sportfogadók 14 titka című kiadványunkat.

És neked mi a leghihetetlenebb sztorid, melyik tipped ment el úgy, ahogyan elképzelni sem lehet?