NBA

Oklahoma Cityben már kikapott a Lakers

  • Barcsai Róbert

Kedden meglepően rövid, mindössze három mérkőzésből álló játéknapra került sor az NBA-ben (észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság). A nap rangadóját a Thunder és a Lakers vívta egymással, ahol végül előbbi nyert, így Kobe Bryanték ismét 50% alatti mutatóval rendelkeznek.

Kobe Bryant és Kevin Durant

Oklahoma City-Los Angeles Lakers
122-105

Igazi rajt-cél győzelmet aratott a Thunder a nap rangadóján, hiszen Kevin Duranték a találkozó elejétől fogva vezettek. A találkozó érdekességét egyértelműen a negyedik negyed adta, amelynek közepére a Lakers a Thunder 18 pontos előnyét ötre olvasztotta, ám az utolsó bő hat percben képtelenek voltak pontot szerezni a vendégek.

Kobe Bryant az első negyed során sérülés miatt elhagyta a játékteret, azonban visszatért, sőt, 30 ponttal csapata legjobbja volt. Steve Nash sem játszott rosszul a Lakersnél, a veterán szezonbeli legjobbját nyújtotta, 20 egységet termelt. A Thundernél a nyerőember az a Russel Westbrook volt, aki 37 pontot és tíz lepattanót jegyezhetett, Kevin Durant 26 pontot tett a közösbe.

Philadelphia-Boston
101-109

Sorozatban harmadik győzelmét aratta a Boston Celtics, amely ezúttal Philadelphiában tudott nyerni. Ahogyan az előző mérkőzésnél, úgy itt is a negyedik játékrész volt a döntő. Három negyednyi játék után ugyanis a hazaiak 79-74-re vezettek, de a Boston egy 9-0-s rohammal indította a hajrát, Kevin Garnették onnantól kezdve pedig kézben tartották  találkozó alakulását.

Érdekesség, hogy a hazaiaknál heten is kétszámjegyű eredménnyel végeztek, azonban ez sem volt elég a sikerhez, míg a vendégeknél ez csak öt játékosnak sikerült. A meccs legjobbja Avery Bradley volt, aki 22 pontot, 7 lepattanót és 5 gólpasszt jegyzett, míg Kevin Garnett és Paul Pierce egyaránt 18 egységet termelt.

Sacramento-Denver
113-120

Hozta a kötelezőt a Denver is, amely ezúttal a Sacramento otthonában tudott nyerni. A Kings egy félidőn át ellenfele tudott lenni a Nuggetsnek, ám a harmadik játékrészben kialakult a hétpontos különbség a két csapat között.

A meccs legeredményesebb játékosa Marcus Thornton volt 32 ponttal, míg a vendégeknél Ty Lawson 24, Danilo Gallinari pedig 23 pontot ért el.

NBA
Alapszakasz, 119.játéknap
Philadelphia-Boston 101-109
Oklahoma City-Los Angeles Lakers 122-105
Sacramento-Denver 113-120