NBA

Stephen Curry 54 pontja sem volt elég a Knicks legyőzéséhez

Szerdán maratoni, tíz mérkőzésből álló játéknapra került sor az NBA-ben (észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság). A nap hőse az a Stephen Curry volt, aki a Golden State színeiben 54 pontot gyűjtött a New York ellen, ám kiváló teljesítménye ellenére mégsem tudott nyerni a Warriors.

Stephen Curry

New York-Golden State
109-105

A nap mérkőzését egyértelműen a New York és a Golden State játszotta egymással, amely találkozó főszereplője Stephen Curry volt. A Warriors irányítója egy nappal a szezoncsúcsot jelentő 38 pontja után jócskán megfejelte teljesítményét, hiszen a Knicks ellen 54 pontot szerzett, mindeközben 13 triplakísérletből 11-et értékesítve klubrekordot is döntött.

Curry teljesítményét azonban elhomályosította, hogy a Knicks ennek ellenére nyerni tudott, holott két perccel a vége előtt még 105-105 állt az eredményjelzőn, ám a hazaiak gyűrűjét mintha bedeszkázták volna a meccs hátralévő részében.

No persze nem csak Curry nyújtott kiemelkedőt a mérkőzésen… Carmelo Anthony 35 ponttal, Tyson Chandler pedig 16 ponttal és 28 lepattanóval zárta a találkozót.

Oklahoma City-New Orleans
119-74

Nem termett sok babér a legjobbjait nélkülözni kényszerülő Hornetsnek a Thunder otthonában, Kevin Duranték ugyanis nagyjából egy félidő alatt lerendezték a találkozó sorsát, esélyt sem adva az ellenfélnek.

A már említett Kevin Durant egyébként kiválóan teljesített, tripla-duplával, vagyis 18 ponttal 11 lepattanóval és 10 gólpasszal zárta a mérkőzést.

Houston-Milwaukee
107-110

Rendkívül izgalmas mérkőzést játszott egymással a Bucks és a Rockets, hiszen szó szerint az utolsó másodpercig nyílt volt a mérkőzés. Ekkor azonban jött Monta Ellis, aki bár mostanában többször is hibázott kulcsfontosságú szituációban, ezúttal nem tette meg ezt a szívességet a Rakétáknak, és a dudaszó pillanatában kíméletlenül beverte a győztes triplát.

Ellis egyébként 27 pontjával és 13 gólpasszával a mezőny legjobbja volt. A másik oldalon James Harden neve mellé 25 egységet jegyezhettek fel a statisztikusok, míg Ömer Asik 16 ponttal és 22 lepattanóval „járult hozzá” a Rakéták vereségéhez.

Memphis-Dallas
90-84

Sorozatban nyolcadik mérkőzését nyerte meg a Memphis, az áldozat szerepe ezúttal a Dallasnak jutott. A meccset gyakorlatilag a harmadik negyed döntötte el, amelyben az akkor még nagy hátrányban lévő Grizzlies 24-5-re tudott nyerni.

A hazaiak leginkább magasembereiknek köszönhetik a sikert, hiszen Marc Gasol és Zach Randolph egyaránt húsz pont fölé jutott, ráadásul mindketten dupla-duplát értek el.

San Antonio-Phoenix
101-105 (h.u.)

Hiába megy nagyon rosszul idén a Sunsnak, a Spurs legyőzése nem kevés örömet okozhatott az arizonai csapat szurkolói számára. A Sarkantyúsok gyakorlatilag három negyeden keresztül azt csináltak a vendégekkel, amit csak akartak, ám a záró etapban a Suns tízpontos hátrányt dolgozott le, a hosszabbításban pedig mindössze egy pontot szereztek Parkerék, így a vendégek nyerték a régi idők rangadóját.

Furcsa, de igaz, hogy a Suns nyerőembere Jermaine O’Neal volt, a veterán center a kispadról beállva 22 pontot és 13 lepattanót hozott össze. A hazaiaknál Tony Parker 22, míg Tim Duncan 19 pontot gyűjtött, ám ez sem volt elég a sikerhez.

Portland-Denver
109-111

Szintén izgalmasan alakult a Portland és a Denver összecsapása, amelyből végül utóbbi jött ki győztesen. A kiválóan kosárlabdázó Blazers előnnyel várhatta az utolsó negyedet, ám a Nuggets 32 pontja ellenében csak 27-et szereztek a hazaiak, így aztán a coloradói gárda örülhetett. A végjátékban LaMarcus Aldridge még hosszabbításra menthette volna a meccset, a dobása azonban kimaradt.

Kiváló egyéni teljesítményekben nem volt hiány, a vendége védőpárosa, Ty Lawson és Andre Iguodala összesen 59 pontot termelt, míg a hazaiaknál minden kezdő kétszámjegyű eredményt ért el.

NBA
Alapszakasz, 113. játéknap
Cleveland-Toronto 103-92
Orlando-Sacramento 101-125
Washington-Detroit 95-96
Houston-Milwaukee 107-110
Memphis-Dallas 90-84
New York-Golden State 109-105
San Antonio-Phoenix 101-105 (h.u.)
Utah-Atlanta 91-102
Portland-Denver 109-111