Bundabotrány

Polekszics egy Fradi-meccs miatt is gyanúba keveredett? - videó

Sajtóinformációk szerint Vukasin Polekszics, a Debrecen kapusa - akit korábban azért tiltottak el, mert csapata mérkőzéseinek befolyásolására kérték, és ő ezt nem jelentette - magyar bajnoki mérkőzések kapcsán is bundagyanúba keveredett.

Polekszicset korábban azért tiltották el, mert nem jelentette időben, hogy ismeretlen személyek a Liverpool és a Fiorentina elleni Bajnokok Ligája-mérkőzések befolyásolására akarták rábírni. A rangado.hu írása szerint az ügyben eljáró bochumi ügyészség nyomozati irataiból kiderül, hogy a kapus a 2009. szeptember 20-án lejátszott DVSC–Ferencváros mérkőzés kapcsán is gyanúba keveredett.

Vukasin Polekszics, a Debrecen kapusa edz 2012-ben.

A beszámoló szerint "a bochumiak a lehallgatott telefonbeszélgetések alapján kombinációs fogadásról tettek jelentést. Azt írják: valószínűsíthető, hogy Vukasin Radomir Polekszics a találkozót az elkövetői csoport szándékainak megfelelően manipulálta. A Debrecen nyert 2-1-re, a szünetben azonban még a Ferencváros vezetett." Állítólag a rendőrség azt írja: az elkövetők tudták, hogy a kapus csak akkor vehető rá a manipulációra, ha a nevén nevezett, ám a honlap által beazonosítani nem tudott menedzsere erre engedélyt ad.

A kapust érintő UEFA-vizsgálat korábban megállapította, hogy a már említett BL-találkozók esetében a kapus részéről nem történt manipuláció, csak a jelentési kötelezettsége elmulasztása miatt sújtották eltiltással.

A Rangadó.hu úgy tudja, hogy a bochumi rendőrség a teljes nyomozati anyagot elküldte a Központi Nyomozó Főügyészségnek. A honlap úgy értesült, hogy az ügyészség a már említett DVSC – Fiorentina Bajnokok Ligája-, és a 2008-as Young Boys – DVSC UEFA Kupa-meccs kapcsán is nyomozni kezdett.

A 2009-es Debrecen-Ferencváros mérkőzés összefoglalója