Sportfogadás

Ilyen nevetséges bundát még tuti nem láttál 😀

  • varin

Farmon játszott meccs, bérelt kommentár, bejátszott hangok.. volt itt minden, mint a búcsúban!

Sok rendkívül fifikás és meglepő bundáról hallhattunk már a világon, legutóbb például két igen ismert teniszező esetében merült fel a mérkőzéseik befolyásolása. Most azonban a BBC egy olyan történetet közölt, amelyet tényleg nagyon-nagyon nehéz elhinni, de úgy tűnik, vannak, akik bedőltek az esetnek.

Az indiai rendőrség ugyanis a napokban több csalót is letartóztatott, akik a híres indiai bajnokság, a Premier League (IPL) sorozatát próbálták meg eljátszani, több fogadót is megtévesztve ezzel Oroszországban. A játékosok körülbelül 300 ezer rúpia vagyis 1,5 millió forint értékben tettek fel pénzt a streamelt mérkőzésekre, amelynek háttere igencsak vicces.

A legnagyobb krikettstadion Indiában a Narendra Modi Stadion, ahova 132.000 ember fér be... nos, ez itt egy farm - Fotó: BBC 

A csalók ugyanis egy Gujaratban található farmon(!) játszatták el a mérkőzéseket helyi munkásokkal, akikre valódi sportmezeket adtak. Alkalmaztak egy játékvezetőt is, illetve még egy "kamukommentátort" is béreltek, akinek a hangja hasonlított a sportágban óriási névnek számító Harsha Bhogle hangjára.

A statisztáknak 5 dollárt fizettek mérkőzésenként, a meccseket pedig a YouTube-on közvetítették, ahol egy IPL nevű kamucsatornát hoztak létre. Ám a közvetítés során sem a stadiont, sem a nézőközönséget nem mutatták egyszer sem, a hangeffektusokat az internetről töltötték le és játszották be hangszórón keresztül. Ráadásul viszonylag sokáig tudták űzni a bajnokságot, hiszen már a negyeddöntőknél jártak a küzdelmek - mindez úgy, hogy amúgy körülbelül 1 hónapja ért véget az igazi IPL.

A fogadások mindemellett nem hivatalos fogadóirodákon keresztül történtek, hanem Telegram-csatornákon, amelyeket a csalók hoztak létre. Amint beérkezett egy-egy nagyobb tét, a csalók walkie-talkie-n jeleztek a bírót játszó személynek, hogy éppen milyen ítéletet kellene hoznia.

Indiában egyébként illegális a krikettfogadás, a gyanúsítottakat így bűnszövetségben elkövetett csalás és szerencsejáték vádjával vették őrizetbe.

 

Fogadj kizárólag megbízható fogadóirodáknál, játssz a Hathárom partnereinél!