Sportfogadás

Bunda lehetett az egyik európai kupameccs

  • mr.blonde

A második számú kézilabda-sorozat keddi mérkőzésén érkeztek be gyanús tétek a hazai győzelemre.

Fogadási csalás gyanúja miatt vizsgálják a keddi Kadetten Schaffhausen-GOG férfi kézilabda-mérkőzést, amelyet Császár Gábor svájci csapata egy góllal megnyert az Európa-liga csoportkörének első fordulójában.


A Danske Spil jelentette az esetet a nemzetközi sportfogadás-figyelő rendszernek (GLMS), amely kivizsgálja a történteket.A dán TV2 érdeklődésére az ország szerencsejáték-szolgáltatója, a Danske Spil megerősítette, hogy a szorzók gyanús mozgása miatt - a hazai siker 2,00-ről órák alatt 1,35-re esett vissza - a kezdés előtt számos portálon lezárták a fogadási lehetőséget. "Lezártuk a fogadásokat, mert nagyon furcsa volt, amit láttunk. Nem tudom, hogy pontosan ez mit jelent, de jelentettük az illetékeseknek az estet" - fogalmazott a játékszervező szóvivője.

A dán fyens.dk portál információi szerint a szálak a koszovói játékvezetőkhöz vezethetnek, akik az egész meccsen "komoly erőfeszítéseket tettek" a svájciak győzelméért.

A találkozót 29-28-ra a Kadetten Schaffhausen nyerte, Császár Gábor hét lövésből ötször volt eredményes, az ötödik gólját időntúli büntetőből szerezte, ezzel pedig megvalósult a hazai győzelem.

Hogy mi lesz a történet vége, az hamarosan kiderül, mindenesetre a mérkőzés alakulása valóban szorulhat némi magyarázatra. A két csapat egyébként 2019-ben a BL-ben találkozott egymással a csoportkörben, akkor a Kaddetten 40-28-ra tudta legyőzni a dánokat. A hazai szorzó akkor 2.15-ön állt meg kezdésre.

MTI/Hathárom