Tenisz

Top 30-as játékos is bundázhatott - íme a név

A nemrég kirobbant bundabotrányban egy éljátékos is érintett lehet.

Sajnos kezd köztudottá válni, hogy a népszerű sportágak közül a tenisz az egyik leginkább fertőzött. Szinte minden évben újabb és újabb bundabotrányok látnak napvilágot, egyre több és nagyobb csoportokat, illetve játékosokat érintve. A Németországból induló mostani esetben egy top 30-as teniszező is érintett lehet.

Vasárnap a ZDF és a WELT hozta napvilágra, hogy egy bizonyos német Max H is érintett abban a bundaügyben, amely mögött állítólag egy örmény fogadási maffiacsoport áll. A nyomozás elsősorban európai országokra, Belgiumra, Spanyolországra és Franciaországra korlátozódott, de az Egyesült Államokban is tartottak házkutatásokat.

Fotó: Archív

"Ez a mostani eset egy hét országon átívelő bundahálózatról szól, amely rendkívül okosan és szervezetten dolgozik. Külön emberekkel mosatják tisztára a pénzt, míg mások számláznak és tartják a kapcsolatot a játékosokkal. Rendkívül profik!" - mondta Eric Bisschop, a belga főállamügyész-helyettes.

Jelentések szerint azért rendkívül nehéz a nyomozók dolga, ugyanis a különböző fogadásokat rendkívül bonyolult a hálózathoz kötni, mivel azok nem nagyobb összegű fogadások, hanem rengeteg alacsonyabb tétes szelvény, amelyeket nehéz egymáshoz kötni.

Noha az ügyben megszólaló Andrea Petkovic elmondta, elsősorban kisebb, szegényebb országok teniszezői érintettek, úgy tűnik, egyre inkább érinti a sztárjátékosokat is a bundabotrány, amelyet egy, a tenisz tisztaságáért felelős szervezet, a TIU is megerősített.

Bizony vannak a top 50-ben is olyan játékosok, akik gyanúba keveredtek. Felelőtlenség már arra gondolni, hogy csak alacsonyabb szinteken vannak bundák, sajnos ez már nem így van.

Erre nem csak az argentin Marco Trungelliti a bizonyíték, aki legjobb éveiben a top 100-ban kopogtatott, de a németországi bundabotrány kapcsán egy top 30-as játékost is emlegetnek, aki már három ATP-címmel is rendelkezik.

A lista igencsak szűk, hogy ki is lehet az a bizonyos játékos, de egyes fórumhozzászólások szerint szinte biztos, hogy a grúz Nikoloz Basilashvili kerülhet bajba, akire illik a "személyleírás".