Bundabotrány

"Én sosem bundáznék!" - mondta a 95-0-s vereséget szenvedő csapat edzője!

  • varin

Az elnök azt se tudta, ki játszik a csapatában, így szinte papírforma a 0-84-es második félidő.

Sierra Leone másodosztályában járunk, alighanem ez is egy történelmi cikk a Hathármon. Azonban kivételesen nem egy kihagyhatatlan tippet ajánlunk, sokkal inkább egy arcpirító bundára mutatunk rá, amely az afrikai ország másodosztályú bajnokságának utolsó fordulójában esett meg. Két meccs: 187 gól...

Az utolsó körben a Kahula Rangers és a Gulf FC küzdött a feljutásért a Premier League-be, az azonos pontszám miatt pedig nem volt mindegy, melyik csapat mennyivel hozza utolsó körös találkozóját. A Gulf FC félidőben már 7-1-re ment, míg a Kahunla csupán 2-0-ra, ám a második félidőre kinyílt az (ön)gólcsap.

A Kahunla 93-0-ra, míg a Gulf FC 84-0-ra nyerte meg a második félidőt, vagyis 2x45 perc leforgása alatt 177 gólt is láthattak a mérkőzésre kilátogató nézők.

Sajnos arról nincs információ, hogy ezek közül hány volt öngól, mindenesetre ha kiszámoljuk, akkor a Kahunla esetében például 29 másodpercenként zördült meg a háló, ami szinte képtelenség, hiszen ennyi idő alatt az esetleges gólszerző játékos sem érhetett mindig vissza a félpályára. Így élünk a gyanúval, hogy a riválisok elkezdték saját hálójukba rugdosni a labdákat.

Az eurosport.hu által idézett nyilatkozatok külön is megmosolyogtatóak. A Kahunla ellenfelének edzője, Mohamed Jan Saeid Jalloh közölte, "én sosem bundáznék". Mindemellett hozzátette, azon kívül, hogy három játékosát kiállította a bíró, semmi szokatlant nem látott a pályán.

"Sok gólt kaptunk a második félidőben, ami miatt frusztrált voltam, és egy ponton el is hagytam a helyemet a kispadnál, annyira dühös lettem. Utána nem tudtam koncentrálni, így azt sem tudom megmondani, hogy összesen hány gólt kaptunk" - folytatta nyilatkozatát Jalloh.

Azonban az egy félidő alatt 93 gólt kapó tréner nyilatkozata szinte eltörpül a Gulf FC ellenfelének, a Koquima Lebanon elnökének szavai mellett.

"A klubom játékosai és vezetőségi tagjai azt mondták nekem, hogy ez egy olyan barátságos meccs volt, ahol valójában nem is a két csapat játszott egymással, hanem a városunkból néhányan – köztük pár Koquima-játékos – kiálltak és fociztak egyet. Mindez azért, hogy szórakoztassák a szurkolókat, akik jegyet váltottak az eredetileg a Gulf FC ellen kiírt meccsre" - mondta Mohamed Lanfia Tunkara.

A jelentés hozzáteszi továbbá, hogy a Gulf meccsén még a játékvezetőt is le kellett cserélni, ő ugyanis nem akart asszisztálni a pályán látottakhoz.

És ha azt hinnétek, hogy ez a meccs rekordot döntött Afrikában, hát nem... 2002-ben egy madagaszkári bajnokin az AS Adema 149-0-ra verte az SO I'Emyrne csapatát, amely tüntetőleg nem volt hajlandó futballozni a korábbi sorozatos bírói tévedések miatt.

Mi már csak arra lennénk kíváncsiak, hogy mi lehetett a hendi a helyi bukiknál erre a két meccsre és vajon mit fizetett mondjuk  a -89.5 egy laza kettes kombiban.

Az afrikai ország szövetsége egyébként nyomozást indított. Kíváncsiak vagyunk, mit állapítanak majd meg...

Csatlakozz a Logibet egyre növekvő táborához, kaszálj úgy, ahogyan a profik is teszik!

Forrás: Eurosport, Daily Mail, BBC