NBA

Néhai tulajdonosa emlékére nyert a Lakers

Maratoni, 11 mérkőzésből álló játéknappal folytatódott szerdán az NBA (észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság) alapszakasza. A nap rangadóját a Lakers és a Celtics vívta, előbbi Jerry Buss emlékére megnyerte a találkozót.

Dwight Howard

Los Angeles Lakers-Boston
113-99

Kiváló eredménnyel tisztelgett a Los Angeles Lakers a hétfőn elhunyt tulajdonosára, Jerry Bussra, hiszen Kobe Bryanték egyik legnagyobb riválisukat, a Bostont fektették két vállra. Gyaníthatóan a keddi mérkőzésnek köszönhetően a vendégek képtelenek voltak ellenállni a Lakersnek, amely gyakorlatilag az első negyedben eldöntötte a találkozó sorsát.

Fontos meccs volt ez Steve Nash számára, hiszen a klasszis irányító hét asszisztot szerzett a találkozón, ezzel minden idők gólpassz-listáján Magic Johnson megelőzve a negyedik helyre kúszott fel. Kiváló teljesítményt nyújtott még Dwight Howard is, aki 24 pontot és 12 lepattanót jegyzett, míg másik oldalon Paul Pierce 26 és Courtney Lee 20 pontja ezúttal kevésnek bizonyult.

Indiana-New York Knicks
125-91

Nem mindennapi pofonba nézett bele a New York, hiszen az Indiana szó szerint felmosta a padlót Anthonyékkal. A Pacers a sikerét leginkább a második negyednek köszönheti (azt megelőzően is 12 pont volt már a különbség), amikor George-ék 44-26-os etapot produkáltak. Innentől kezdve gyakorlatilag csak formalitás volt a második félidő, ahol a Knicks nem is tudott felzárkózni.

A hazaiak és a mezőny legjobbja Paul George volt 27 ponttal, míg a másik oldalon csak Tyson Chandler nyújtott értékelhető produkciót, 19 pontjával és 11 lepattanójával dupla-duplát ért el.

Toronto-Memphis
82-88

Nem sikerült jól Rudy Gay „bemutatkozása” egykori csapattársainak, hiszen a Raptors gyakorlatilag az első félidőben elveszítette a Grizzlies elleni találkozót. A nagyszünet után még zárkóztak a hazaiak, de az összesen 11 pontos hátrányt nem sikerült ledolgozniuk.

Ha kifejezetten az egyéni teljesítményeket nézzük, akkor sem ment jól Gaynek, hiszen mindössze 13 pontot szerzett. A meccs legjobbja az a Zach Randolph volt, aki 17 egység mellé 18 lepattanót is begyűjtött.

Atlanta-Miami
90-103

Rendkívül érdekes mérkőzést játszott egymással a Hawks és a Heat, hiszen három negyednyi játékot követően még kilenc ponttal égett a címvédő, ekkor azonban jött a záró etap, amelyet 40-17-re nyertek meg Jamesék!

A találkozó legjobbja a hazaiak játékosa, AL Horford volt, aki 27 pontja mellé 9 lepattanót is elkönyvelhetett. A másik oldalon LeBron James 24, Dwyane Wade pedig 20 pontot szerzett.

Houston-Oklahoma City
122-119

Szintén óriási mérkőzést hozott a Thunder houstoni vendégjátéka, ahol ismét csak az utolsó negyed döntött. Addig ugyanis rendkívül szorosan alakult a találkozó, a végjátékban pedig a Rakéták bizonyultak jobbnak, hiszen Kevin Durant két másodperccel a vége előtt elhibázta tripláját.

Kiváló egyéni teljesítményekben finoman fogalmazva sem volt hiány ezen a találkozón. A hazaiaknál James Harden 46 pontot szerzett egykori csapatával szemben, Jeremy Lin pedig további 29-et tett még hozzá. Chandler Parsons egy cserének köszönhetően utoljára húzhatta magára a Rakéták mezét, 17 ponttal búcsúzott csapatától. A másik oldalon a hátvédpáros, Russel Westbrook és Thabo Sefolosha egyaránt 28 ponttal végzett, Kevin Durant pedig tripla-duplát ért el 16 ponttal, 12 lepattanóval és 11 gólpasszal.

Milwaukee-Brooklyn
94-97

Két napon belül kétszer szenvedett vereséget a Milwaukee a Brooklyntól. A találkozó két félideje totálisan ellentétesen alakult, az elsőben a hazaiak húztak el, a másodikban pedig a Nets igyekezett felállni, Lopezék erőfeszítéseit pedig siker koronázta. Igaz, a Bucks akár elintézhette volna, hogy megint túlórázzanak a csapatok, azonban bő két másodperccel a vége előtt Monta Ellis mindhárom büntetőjét elrontotta.

Joe Johnsonnak ezúttal nem igazán ment a játék, nyolc pontot szerzett, ellenben Deron Williams kitett magáért, hiszen 23 egységgel zárt. A másik oldalon Brandon Jennigs szinte lemásolta keddi teljesítményét, 31 pontot és 11 gólpasszt könyvelhetett el.

NBA
Alapszakasz, 106. játéknap
Charlotte-Detroit 99-105
Indiana-New York 125-91
Toronto-Memphis 82-88
Atlanta-Miami 90-103
Cleveland-New Orleans 105-100
Houston-Oklahoma City 122-119
Milwaukee-Brooklyn 94-97
Minnesota-Philadelphia 94-87
Dallas-Orlando 111-96
Golden State-Phoenix 108-98
Los Angeles Lakers-Boston 113-99