NBA

Joe Johnson volt a nap hőse

Az All-Star szünetet követően kedden ismét pályára léptek a sztárok az NBA-ben (észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság), összesen kilenc találkozót rendeztek. A nap hőse egyértelműen Joe Johnson colt, a Brooklyn sztárja ugyanis két sorsdöntő dobást vágott be.

Brooklyn Nets

Brooklyn-Milwaukee
113-111 (h.u.)

Nem mindennapi, izgalmas mérkőzéssel folytatta az alapszakaszt a Brooklyn és a Milwaukee együttese. Habár az első félidő alapján borítékolható volt, hogy a Nets nyer, a nagyszünet után már összekapta magát a Buck, amely a rendes játékidő hajrájában is vezetett. Ekkor jött azonban Joe Johnson, aki 1.3 másodperccel a vége előtt berámolt egy gyilkos triplát, ezzel hosszabbításra mentve a találkozót. Talán kevesen gondolták volna, de a hosszabbítás hőse is Johnson volt, ekkor ugyan egy hajszálnyival több ideje (1.4 mp) volt, sőt, csak duplát dobott, de az a sikert jelentette a Nets számára.

A már említett Johnson 24 ponttal csapata legeredményesebb játékosa volt, ám a mezőny legjobbja mégsem ő, hanem Brandon Jennings lett, aki 34 egységet tett a közösbe.

New Orleans-Chicago
87-96

Nehéz meccsnek tűnt, végül könnyű siker lett belőle – gondolhatnák a Bulls játékosa a New Orleans elleni találkozó után. A Hornets ugyanis egyre inkább formában van, így cseppet sem ígérkezett könnyűnek ez a találkozó a vendégek számára, akik azonban ellenállhatatlanul játszottak, és végig vezetve behúzták a W-t.

Mindez leginkább a Deng-Boozer-Noah hármasnak köszönhető, hiszen előbbi 20 pontot dobott, utóbbiak pedig dupla-duplával zárták a mérkőzést. A másik oldalon Eric Gordon 20 egységgel terhelte a Bulls gyűrűjét, ez azonban nagyon kevés volt a vendégek legyőzéséhez.

Utah-Golden State
115-101

Nagyarányú győzelmet aratott a Utah Jazz a Golden State Warriors ellen vívott nyugati rangadón. Al Jeffersonék erősen kezdték a meccset, később pedig tovább építették az előnyüket, így fontos mérkőzést nyertek.

A már említett Jefferson csapata legjobbja volt 24 egységgel, de rajta kívül további hat Jazz-játékos végzett kétszámjegyű eredménnyel. A másik oldalon Stephen Curry 29 pontot gyűjtött, de csapattársai nem igazán tudták tartani vele a lépést.

Denver-Boston
97-90

A nap rangadóját egyértelműen a Denver és a Boston vívta egymással, a meccs után pedig Kevin Garnették visszaléphettek a valóságba, hiszen a Nuggets kihasználva a hazai pálya előnyét, legyőzte őket. A Kelták rendkívül jól tartották magukat egy félidőn keresztül, a nagyszünet után viszont 29-20-ra hozták a hazaiak a harmadik játékrészt, amely döntőnek bizonyult. Persze a vendégek így is megmenthették volna a meccset, hiszen az utolsó egy percnek mindössze négypontos hátrányból vághattak neki, ám Garnették képtelenek voltak pontot szerezni.

Szokás szerint leginkább Ty Lawson és Danilo Gallinari remekelt a Denverben, mindkét játékos 26 pontot tett a közösbe. A másik oldalon az egyre több lehetőséget kapó Jeff Green 20 egységgel hálálta meg a bizalmat.

Sacramento-San Antonio
102-108

Végre mindhárom sztár pályára léphetett a Spursnél, hiszen gyakorlatilag mindenki visszatért sérüléséből. Kihasználva ezt az alkalmat, a Sarkantyúsok el is verték a Sacramentót. Érdekesség, hogy az első negyedet leszámítva (19-28) nagyon jól tartotta magát a Kings, viszont sokkal közelebb férkőzni a Surshöz így sem sikerült.

Ez a találkozó elsősorban a hátvédekről szólt, Tony Parker 30, Danny Green 21, míg a másik oldalon Isaiah Thomas 22, Tyreke Evans pedig 20 egységet termelt.

Portland-Phoenix
98-102

A nap meglepetését egyértelműen a Phoenix Suns okozta, amely gyakorlatilag egy félidő alatt tudott döntetni a Portland otthonában. Az oregoniak ugyanis csúnyán elaludtak, egy negyed után már 23-36-ra égtek. Ezt követően a második félidőben felébredt a Blazers, a találkozót azonban csak szorossá tenni sikerült.

Kiváló egyéni teljesítményekben nem volt hiány, Goran Dragic például 16 ponttal és 18 gólpasszal repítette a Sunst, míg a másik oldalon Hickson 25, Lillard 24, Aldridge pedig 23 pontot tett a közösbe, sőt, előbbi 16 lepattanót is szerzett.

NBA
Alapszakasz, 105. játéknap
Orlando-Charlotte 92-105
Washington-Toronto 88-96
Brooklyn-Milwaukee 113-111 (h.u.)
Detroit-Memphis 91-105
New Orleans-Chicago 87-96
Denver-Boston 97-90
Utah-Golden State 115-101
Portland-Phoenix 98-102
Sacramento-San Antonio 102-108