NBA

A fővárosban hasalt el a Knicks

Maratoni, összesen 13 mérkőzésből álló játéknapot rendeztek az NBA-ben (észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság), amelynek legnagyobb meglepetését a Washington Wizards okozta, John Wallék ugyanis legyőzték a New Yorkot.

Washington Wizards

Washington-New York
106-96

Nem sikerült jól Carmelo Anthonyék látogatása a fővárosba, hiszen a Knicks csúnyán elvérzett a Wizards ellen. Egészen a záró játékrészig nem is volt probléma a vendégek játékával, akkor azonban törés következett, hiszen a hazaiak 36-23-ra nyerték a negyedet, ami a Knicks meccsébe került.

A találkozó legjobbja természetesen Carmelo Anthony volt 31 ponttal, a másik oldalon pedig John Wall játszott nagyot, aki 21 egységet és 9 gólpasszt könyvelhetett el.

Toronto-Boston
95-99

Nincs Rondo, nincs gond? Jogosnak tűnik a kérdés, hiszen a Kelták ismét nyerni tudtak, ezúttal Kanadában. Mindez ráadásul egy óriási, utolsó negyedes fordításnak köszönhető, ugyanis a záró játékrészben 14 ponttal bizonyult jobbnak a Bostoni csapat ellenfelénél.

Kiváló egyéni teljesítményekben nem volt hiány, Kevin Garnett 27 ponttal és 10 lepattanóval vitte hátán csapatát, míg a másik oldalon Rudy Gay 25 pont mellé 12 lepattanót könyvelhetett el. Jó hír a Raptors drukkereinek, hogy Andrea Bargnani is visszatért, az olasz 13 egységet tett a közösbe a kispadról.

Philadelphia-Indiana
69-88

Kiváló formában van az Indiana is, ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy a Pacers a Sixers otthonában nyert tükörsimán. A hazaiak egy félidőn át kiválóan tartották a lépést Westékkel, a nagyszünet után viszont beindult a henger, mindkét negyedet nyolcpontos különbséggel nyerte a Pacers.

A Sixers gyenge palánk alatti játékát elsősorban Roy Hibbert használta ki, aki 18 ponttal és 14 lepattanójával csapata legjobbjának bizonyult. A másik oldalon Jrue Holiday 19 pontot tett a közösbe, azonban rajta kívül nem volt olyan kezdő, aki elérte volna a bűvös, tízpontos határt.

Atlanta-Memphis
103-92

Már-már megalázó vereséget szenvedett a Memphis (két napon belül ráadásul a másodikat) Atlantában. Történt ugyanis, hogy a hazaiak három negyednyi játék után már 18 pontos előnyben voltak, amelyet a jelenlegi Memphis természetesen nem tudott ledolgozni.

Jeff Teague hiába kapott elit védelmet, kiválóan teljesített, hiszen 22 pontot és 13 gólpasszt könyvelhetett el a Hawks-irányító. A másik oldalon Zach Randolph 20 ponttal végzett, az új szerzemény, Tayshaun Prince viszont csak hat egységet könyvelhetett el.

Miami-Houston
114-108

A keddi NBA-rekordból nem maradt semmi a Rockets számára szerdára, maximum a fáradtság, amelyet a címvédő ki is használt. Ugyan a Rakéták végig jól tartották magukat, azonban bő öt-hat perccel a vége előtt már kétszámjegyű különbség volt a két együttes között, és bár szépen zárkóztak a vendégek, a fordításra gyakorlatilag esélyük sem volt.

James Harden pedig mindent megtett a sikerért, 36 ponttal zárta a találkozót, ráadásul minden kezdő kétszámjegyű eredményt ért el. A másik oldalon James és Wade megállíthatatlan volt, ketten együtt 63 ponttal járultak hozzá a Heat diadalához.

Minnesota-San Antonio
94-104

A Spurs esetében sem okoznak gondot a hiányzók, hiszen sem Tim Duncan, sem Manu Ginobili nem léphetett pályára Minneapolisban, ennek ellenére a San Antonio sorozatban 11. sikerét könyvelhette el.

Mindez ráadásul viszonylag simán ment, köszönhetően a vendégek hátvédpárjának, Tony Parkernek és Danny Greennek, hiszen előbbi 31, utóbbi pedig 28 ponttal zárta a találkozót. A másik oldalon Nikola Pekovics volt elemében, 21 pontot és 10 lepattanót szerzett, de ez önmagában túl kevés volt a hazaiaknak.

NBA
Alapszakasz, 96. játéknap
Cleveland-Charlotte 122-95
Orlando-Los Angeles Clippers 76-86
Philadelphia-Indiana 69-88
Toronto-Boston 95-99
Washington-New York 106-96
Atlanta-Memphis 103-92
Detroit-Brooklyn 90-93
Miami-Houston 114-108
New Orleans-Phoenix 93-84
Oklahoma City-Golden State 119-98
Dallas-Portland 105-99
Minnesota-San Antonio 94-104
Utah-Milwaukee 100-86