NBA

Steve Nash vereséggel tért vissza Phoenixbe

Szerdán szokás szerint hosszú napot tartottak az NBA-ben (észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság). Látva az eredményeket, igazi papírforama-nap volt a szerdai, hiszen a nagyok közül egyedül a Lakers hibázott.

Steve Nash

Phoenix-Los Angeles Lakers
92-86

Bekövetkezett az, amire a Suns-drukkerek néhány éve talán még a legrosszabb rémálmukban sem gondoltak volna: a csapat egykori emblematikus figurája, Steve Nash Lakers-mezben tért vissza Arizonába. Végül azonban örülhettek a hazai fanatikusok, hiszen a Phoenix végül le tudta győzni a Los Angelest, ami leginkább az utolsó negyedbeli hajrának köszönhető, ahol 29-13-ra nyertek a hazaiak.

A meccs embere a Hunter edző alatt egyre inkább formába lendülő Michael Beasley volt, aki a kispadról beállva 27 egységet termelt.

Indiana-Detroit
98-79

Nem sok vizet zavart a Tayshaun Prince-t elcserélése miatt nélkülöző Detroit Indianában, hiszen a Pistonst csúnyán elkalapálták. Félidőben már 18 ponttal vezetett a Pacers, és bár a szünet után valamivel közelebb tudtak jönni a vendégek, Monroe-éknak egy percig sem volt esélyük a fordításra.

Igazán kiemelkedő egyéni teljesítményt ezúttal nem láthattunk, Greg Monroe, illetve Roy Hibbert 18 pontján kívül leginkább a csapatjátékról szólt a meccs.

New York-Orlando
113-97

Egy félidőre volt jó az Orlando New Yorkban, hiszen a Magic a nagyszünetben még ikszre állt a Knicks otthonában. Ezt követően azonban a kapott pofon jóval nagyobb volt a vártnál, Camrelo Anthonyék ugyanis lemosták az egyébként főleg védekezésben gyengélkedő Orlandót.

A találkozó legeredményesebb játékosa a mostanában csúcsformában lévő J.J. Redick volt 29 ponttal, míg a másik oldalon Tyson Chandler 21, Carmelo Anthony pedig 20 egységet könyvelhetett el.

Brooklyn-Miami
85-105

Habár a nap rangadója az eredmény alapján nagyon simának tűnik, mégsem volt az. A Nets ugyanis a félidőben még egálra állt a címvédővel, ám ami az után történt, nos, azt Deron Williamsék nem teszik ki az ablakba… Mindezt azért mondjuk, mert a Heat a harmadik negyedben csúnyán felmosta a padlót a hazaiakkal, hiszen LeBron Jamesék 36-14-es részeredményt produkáltak, onnantól kezdve pedig nem volt kérdéses a győztes kiléte.

A vendégeknél LeBron James és Dwyane Wade is átlépte a húszpontos határt, ugyanakkor a hazaiaknál erre a teljesítményre csak Brook Lopez volt képes.

Minnesota-Los Angeles Clippers
90-96

Hiába térhetett vissza több sérült (Shved, Pekovic) mostanában a Minnesotába, a Farkasok mégsem tudtak ellenállni a Los Angeles Clippersnek. Ugyan az első negyedben szűk előnyre tettek szert a hazaiak, sőt, a végjátékban volt, hogy ismét vezettek, mégis Blake Griffinék örülhettek.

Ha már Griffinnél járunk, akkor érdemes megemlíteni, hogy a fiatal erőcsatár 26 pontot és 13 lepattanót szállított ezen a találkozón, így oroszlánrészt vállalt a Clippers sikerében. A másik oldalon leginkább Nikola Pekovicsot érdemes kiemelni, aki 17 pontot és 12 lepattanót gyűjtött.

San Antonio-Charlotte
102-78

Sorozatban kilencedik győzelmét aratta a San Antonio Spurs szerdán a Charlotte Bobcats ellen. Mindemellett az is kijelenthető, hogy a Tim Duncant továbbra is nélkülözni kényszerülő hazaiaknak egy percig sem okozott gondot a Bobcats lemosása a pályáról.

Volt ugyanis egy Tony Parkerük, aki 22 pontot szerzett, illetve további három kezdőjük (Green, Splitter, Leonard), akik egyaránt legalább 15 egységig jutottak. A másik oldalon Kemba Walkeren és Ramon Sessionsön kívül mindenki felejthető teljesítményt nyújtott.

NBA
Alapszakasz, 89. játéknap
Indiana-Detroit 98-79
Philadelphia-Washington 92-84
Atlanta-Toronto 93-92
Boston-Sacramento 99-81
New York-Orlando 113-97
Brooklyn-Miami 85-105
Milwaukee-Chicago 88-104
Minnesota-Los Angeles Clippers 90-96
San Antonio-Charlotte 102-78
Denver-Houston 118-110
Utah-New Orleans 104-99
Phoenix-Los Angeles Lakers 92-86